مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه

مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه نقش زیادی در سرعت بخشیدن به روند بهبودی این جراحی دارند. چنانچه به رعایت این نکات مراقبتی توجه جدی داشته باشید، می‌توانید هر چه زودتر به روتین زندگی عادی خود بازگردید. علاوه بر آن، تا حد زیادی نیز از رخ دادن عوارض و مشکلات ناشی از این عمل پیشگیری خواهید نمود.

اقدامات قبل و بعد از جراحی قوز قرنیه

چنانچه مایل هستید که با این نکات و دستورات مراقبتی بعد از جراحی قوز قرنیه آشنا شوید، مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد می‌شود. در ادامه همراه ما باشید.

آشنایی با مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه

توجه به مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه برای کاهش دوران نقاهت و بهبودی سریع چشم اهمیت بسیاری دارد. بنابراین بایستی حتما دستورات مراقبتی زیر را در دوران نقاهت این عمل رعایت نمایید:

  • داروها و قطره‌های چشمی تجویز شده توسط پزشک را به صورت منظم و طبق دستورات آن مصرف کنید.
  • می‌توانید دست و صورت خود را بشویید، اما باید مراقب باشید که به هیچ وجه آب به چشم وارد نشود.
  • لازم است که به منظور جلوگیری از وارد آمدن فشار به چشم از انجام فعالیت‌های سنگین اجتناب کنید. البته انجام ورزش‌های سبک در این دوران منعی ندارد.
  • تا زمانی که چشم‌های شما به طور کامل بهبود نیافته‌اند، شنا کردن ممنوع است.
  • این احتمال وجود دارد که تا چندین روز پس از عمل به مشکلاتی از قبیل تاری دید، سوزش و خارش چشم دچار شوید. این عارضه‌ها طبیعی هستند و نباید نسبت به آن‌ها نگرانی داشته باشید.
  • از یک روز بعد از عمل شاهد بهبود بینایی خود خواهید بود و این وضعیت بهتر شدن دید چشم به تدریج و تا سه ماه طول خواهد کشید.
  • با کمک گاز استریل و محلول نمکی باید پلک‌ها را به آرامی تمیز کنید.
  • مراقب باشید که دستان آلوده شما با چشم تماسی نداشته باشند.
  • سعی کنید که در محیط‌های آلوده قرار نگیرید.
  • از سرفه و عطسه کردن محکم که به چشم‌ها فشار می‌آورد، خودداری نمایید.
  • لازم است بین استفاده از قطره‌های چشمی خود حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید.
  • مالیدن چشم‌ها تا چندین روز پس از عمل قوز قرنیه ممنوع است.

برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید.

مشخصات(ضروری)
دریافت نوبت جهت انجام خدمات:
محل درمان:

مدت زمان دوران نقاهت و بهبودی بعد از عمل قوز قرنیه

بهبودی و مراقبت بعد از عمل قوز قرنیه چشم

توصیه می‌شود تا ۳ الی ۴ روز پس از عمل قوز قرنیه چشم استراحت کنید و مراقب باشید که آب به چشم‌ها وارد نشود. بعد از گذشت این مدت می‌توانید فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرید. همچنین در نظر داشته باشید که معمولا در چندین هفته اول پس از این جراحی، دید شما مقداری تار است، اما با گذر زمان کیفیت آن بهتر و واضح‌تر می‌شود.

برنامه زمانی ویزیت بعد از جراحی قوز قرنیه

لازم است که چشم بیمار یک روز پس از عمل برای مشاهده و بررسی ترمیم بافت قرنیه و همچنین احتمال بروز عفونت معاینه شود. در روز سوم یا چهارم نیز اگر سطح قرنیه بهبود یافته باشد، پزشک لنز تماسی پانسمان را برمی‌دارد. پس از آن لازم است که بیمار یک ماه، سه ماه، شش ماه، یک سال و در نهایت دو سال پس از جراحی به منظور معاینه چشم‌ها به پزشک متخصص مراجعه کند. اگر ساکن یکی از شهرهای خوزستان هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عمل قوز قرنیه، به بهترین متخصص چشم در اهواز و ماهشهر مراجعه کنید.

رانندگی بعد از جراحی قوز قرنیه

چنانچه دید واضح و کاملی را پس از عمل بدست آوردید، می‌توانید رانندگی کردن را بعد از عمل قوز قرنیه شروع کنید. دید واضح برای رانندگی یعنی اینکه توانایی تشخیص پلاک ماشین از فاصله ۲۵ متری را داشته باشید.

نمونه کار قبل و بعد عمل انحراف چشم دکتر وحید بیگی

جراحی و درمان انواع بیماری‌های چشم، رفع عیوب انکساری و انجام جراحی زیبایی پلک توسط دکتر وحید بیگی با نمونه کارهای متعدد

نمونه جراحی بلفاروپلاستی در اهواز

تغذیه بعد از جراحی قوز قرنیه

یکی دیگر از مهم‌ترین مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه داشتن رژیم غذایی مناسب پس از جراحی است. هر مقدار که مواد غذایی دارای ارزش غذایی بالا را در دوران نقاهت این عمل مصرف کنید، روند بهبودی و بهتر شدن وضعیت چشم‌های شما سریع‌تر طی خواهد شد. پزشکان توصیه دارند که به منظور ترمیم سریع‌تر بافت قرنیه مصرف مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین A و همچنین منابع سرشار از پروتئین را در رژیم غذایی پس از عمل قوز قرنیه فراموش نکنید.

کنترل درد پس از عمل قوز قرنیه

این احتمال وجود دارد که یکسری از بیماران بعد از عمل قوز قرنیه مقداری احساس درد در چشمان خود داشته باشند. توصیه می‌شود که به منظور کنترل درد بعد از این عمل یک سری داروهای مسکن بدون نسخه را مصرف کنید. همچنین می‌توانید از قطره‌ها و پمادهای چشمی تجویز شده توسط پزشک متخصص نیز استفاده نمایید. اگر به صورت طولانی مدت درگیر این درد بودید یا شدت آن خیلی زیاد بود، باید سریعا با چشم پزشک خود صحبت کنید.

چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!

پیشرفته‌ترین تجهیزات جراحی

بیش از 2500 جراحی چشم موفق

رضایت‌مندی بیماران

جدیدترین متدهای درمان

دکتر وحید بیگی جراح و متخصص چشم

اقدامات لازم برای جلوگیری از تاری دید بعد از عمل قوز قرنیه

تاری دید یکی از عوارض احتمالی ناشی از عمل قوز قرنیه است که معمولا بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی از جراحی برطرف می‌شود. رعایت نمودن مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه برای مدیریت این عارضه اهمیت زیادی دارد. پزشک معمولا یک سری قطره‌های چشمی مرطوب کننده را برای کاهش خشکی چشم و تاری دید بعد از این جراحی تجویز می‌نماید. همچنین لازم است که تا چند هفته پس از این جراحی به دلیل حساس بودن چشم‌ها از قرار گرفتن در برابر نورهای مستقیم و شدید خودداری نمایید؛ در نتیجه این اقدام ممکن است به تاری دید بعد از این جراحی دچار شوید.

پیشگیری از عفونت چشم پس از عمل قوز قرنیه

عفونت چشم پس از عمل قوز قرنیه

به طور معمول عفونت چشم بعد از عمل قوز قرنیه با علائمی از قبیل قرمزی، ورم، درد فراوان در چشم و یا کم شدن قدرت دید در افراد همراه است. برای پیشگیری از ابتلا به این عفونت چشمی لازم است که یک سری داروهای ضد التهاب و قطره‌های چشمی شامل آنتی بیوتیک‌ها که پزشک متخصص تجویز کرده است را به صورت منظم و بر طبق دستورالعمل‌های آن استفاده کنید.

مهم ترین اقدامات قبل از انجام جراحی قوز قرنیه

پزشکان توصیه می‌کنند که پیش از انجام عمل قوز قرنیه به یکسری نکات مراقبتی توجه داشته باشید:

  • شب قبل از جراحی حتما دوش بگیرید.
  • تا چند روز پیش از عمل از آرایش چشم و اطراف آن و همچنین عطر زدن خودداری نمایید.
  • از زدن لنز نرم به مدت حداقل ۳ روز و همچنین لنز سخت حداقل ۳ هفته پیش از جراحی بپرهیزید.
  • در صورتی که هر نوع حساسیت دارویی دارید، بایستی حتما در این خصوص با پزشک خود صحبت کنید.

کلام آخر

در این مقاله با مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه آشنا شدید. دانستید که رعایت این دستورات و نکات مراقبتی در بهبود سریع چشم‌ها بعد از عمل بسیار مهم است و می‌تواند از بروز خطرات احتمالی پس از جراحی نیز جلوگیری نماید. اگر قصد دارید که به صورت تخصصی و بر اساس وضعیت پزشکی خود در خصوص این دستورات مراقبتی اطلاعات کسب کنید، توصیه می‌شود که به چشم پزشک مراجعه نمایید.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید