تفاوت جراحی لیزیک و کاشت لنز در چیست؟

تفاوت عمل لیزیک با کاشت لنز اهمیت بسیار زیادی در میان متقاضیان این دو عمل چشم دارد. این دو جراحی به عنوان روش‌های موثر اصلاح عیوب انکساری چشم از قبیل نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم شناخته می‌شوند. این امکان برای شما فراهم است که با انجام یکی از این دو جراحی، دید واضح و شفافی را تجربه کنید و از زدن عینک نیز خلاص شوید.

اگر مایل هستید که اطلاعات خود را در مورد مقایسه عمل لیزیک و کاشت لنز افزایش دهید، مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید.

مقایسه کاشت لنز و لیزیک

مقایسه عمل لیزیک و عمل کاشت لنز

در خصوص مقایسه عمل لیزیک و کاشت لنز بهتر است بدانید که این دو جراحی برای اصلاح عیوب انکساری چشم بکار می‌روند. پزشک متخصص با بررسی شرایط بیمار، مناسب‌ترین تکنیک جراحی را به وی پیشنهاد می‌‌دهد. کاشت لنز معمولاً روندی پیچیده‌تر از لیزیک دارد و به دقت بالاتر و حساسیت بیشتری نیازمند است. بیمارانی که تحت عمل لیزیک قرار می‌گیرند، معمولاً زمان بهبودی کوتاه‌تری را تجربه می‌کنند و زودتر به زندگی روزمره خود باز می‌گردند.

پزشک در جراحی کاشت لنز بایستی عمل داخل چشم انجام دهد. اما در روش لیزیک، این عمل به کمک دستگاه لیزر و بدون نیاز به جراحی داخل چشمی صورت می‌گیرد. در کاشت لنز، ساختار چشم از جمله قرنیه و بافت‌های چشم بدون تغییر باقی می‌ماند، اما لیزیک باعث ایجاد تغییراتی در بافت چشم می‌شود. همچنین لنز داخل چشمی را می‌توان به راحتی خارج کرد. اما نتایج جراحی لیزیک به صورت دائمی و غیر قابل بازگشت است. درباره جراحی لیزیک در اهواز توسط بهترین دکتر چشم اهواز و ماهشهر اطلاعات بیشتری را مطالعه کنید.

برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید.

مشخصات(ضروری)
دریافت نوبت جهت انجام خدمات:
محل درمان:

فرق کاشت لنز با عمل لیزیک در مدت زمان عمل

در خصوص مقایسه عمل لیزیک و کاشت لنز در نظر داشته باشید که جراحی لیزیک برای هر دو چشم تنها ۱۵ دقیقه زمان می‌برد و معمولاً یک روز برای استراحت بعد از آن کافی است. همچنین بیشتر بیماران پس از چند ساعت از عمل می‌توانند به روال عادی زندگی خود بازگردند. اما در مورد کاشت لنزهای داخل چشمی، این عمل نزدیک به ۳۰ دقیقه طول می‌کشد و معمولاً برای هر چشم به طور جداگانه با فاصله یک هفته انجام می‌شود. در حقیقت چند روز زمان لازم است تا بهبودی کامل حاصل شود.

البته در برخی از مراکز برای عمل کاشت لنز داخل چشمی، هر دو چشم را در یک روز جراحی می‌کنند ولی حالت رایج‌تر این است که یک تا چند روز بین عمل دو چشم فاصله وجود داشته باشد.

مقایسه مزایای عمل لیزیک و کاشت لنز

در خصوص فرق کاشت لنز با عمل لیزیک می‌توان به مزایای ویژه ناشی از انجام آن‌ها اشاره کرد که در ادامه به بیان این مزیت‌ها می‌پردازیم:

مزایای عمل لیزیک

عمل لیزیک به عنوان یکی از بهترین تکنیک‌های جراحی برای رفع مشکلات بینایی شناخته می‌شود و مزایای زیادی دارد که در ادامه برخی از مهم‌ترین آن‌ها را بیان می‌کنیم:

مقایسه مزایای عمل لیزیک و کاشت لنز
  • این جراحی در مدت زمانی کوتاه انجام می‌شود و روشی کاملاً امن به منظور حذف نیاز به عینک به شمار می‌آید. همچنین انجام این عمل به صورت سرپایی صورت می‌گیرد و در آن نیازی به بیهوشی بیمار نیست.
  • نتایج آن به سرعت قابل مشاهده است و بیمار سریعا بهبود می‌یابد. یکی از بزرگترین مزایای این روش، دید واضح در مدت ۴۸ ساعت پس از جراحی است.
  • با انجام لیزیک می‌توانید از شر عینک و لنزهای تماسی خلاص شوید و دیگر نیازی به آنها نداشته باشید.
  • عارضه احتمالی خشکی چشم بعد از عمل لیزیک ، به سرعت از بین می‌رود و دیگر نیازی به استفاده از قطره‌ها و داروهای مختلف نیست.
  • بهبودی سریع و کامل بینایی از مهم‌ترین ویژگی‌های این جراحی است و بیمار می‌تواند به وضوح بینایی خود را بازیابد.
  • این جراحی بدون درد است و تنها با بی‌ حس کردن چشم صورت می‌گیرد. همچنین عوارض آن نیز در مدت زمان بسیار کوتاهی برطرف می‌شوند.
  • نتیجه این عمل همیشگی است و با هزینه مناسبی برای مراجعه کنندگان قابل انجام است.

مزایای عمل کاشت لنز

جراحی کاشت لنز مزایای بسیاری برای بیماران به دنبال دارد که در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم:

  • این روش درمانی برای افرادی که از خشکی چشم رنج می‌برند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود.
  • اگر دچار نزدیک ‌بینی شدید هستید، تنها این روش می‌تواند برای شما مؤثر باشد.
  • با توجه به اینکه جراحی در پشت عنبیه انجام می‌شود، بنابراین هیچ تغییری در ظاهر چشم ایجاد نمی‌کند.
  • لنزهای کاشته ‌شده به هیچ عنوان قابل احساس نیستند و سبب ناراحتی شما نمی‌شوند.
  • این لنزها دائمی بوده و نیازی به تعویض ندارند. فقط باید به درستی از آنها مراقبت نمایید.
  • عملکرد طبیعی چشم نیز تحت تأثیر این روش قرار نمی‌گیرد.
  • دوره بهبودی پس از کاشت لنز کوتاه است و به راحتی می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را بعد از عمل ادامه دهید.
  • لنزهای بکار رفته در این جراحی انعطاف ‌پذیر هستند و در صورت نیاز می‌توان آنها را تغییر داد.
  • یکی از مزایای مهم این روش، رفع مشکل نزدیک ‌بینی و عدم نیاز به عینک است.     
  • با استفاده از لنزهای چند کانونی در این تکنیک جراحی می‌توان دید واضح برای اشیای دور و نزدیک را بهبود بخشید.
نمونه کار قبل و بعد عمل انحراف چشم دکتر وحید بیگی

جراحی و درمان انواع بیماری‌های چشم، رفع عیوب انکساری و انجام جراحی زیبایی پلک توسط دکتر وحید بیگی با نمونه کارهای متعدد

نمونه جراحی بلفاروپلاستی در اهواز

مقایسه عوارض جراحی لیزیک ‌و کاشت لنز

یکی از جنبه‌های تفاوت عمل لیزیک با کاشت لنز در عوارض احتمالی ناشی از انجام آن‌ها است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

عوارض جراحی لیزیک

عمل لیزیک علاوه بر مزایای فراوان، معایبی نیز دارد که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله عوارض لیزیک چشم را مطالعه کنید.

  • برای انجام لیزیک، سن فرد مراجعه کننده اهمیت بسیار زیادی دارد. این عمل به دلیل احتمال درگیر بودن به بیماری پیر چشمی به مراجعه کنندگان بالای ۴۰ سال سن توصیه نمی‌شود.
  • همچنین کسانی که قرنیه نازکی دارند، گزینه مناسبی برای این جراحی نیستند و می‌توان این مورد را از محدودیت‌های اساسی لیزیک دانست.
  • یکی دیگر از معایب این روش، احتمال بروز خشکی چشم است. برخی افراد تا سه ماه پس از جراحی دچار این مشکل می‌شوند و ناچار به مصرف مداوم دارو هستند. در یک سری مواقع احتمال دارد که خشکی چشم به یک وضعیت دائمی تبدیل شود.
  • در فرآیند لیزیک، فلپ ایجاد شده در قرنیه آسیب می‌بیند. بنابراین بایستی در دوره بهبودی از هرگونه تماس یا ماساژ چشم به ‌شدت خودداری نمایید.
  • در آن دسته از افرادی که نمره چشم بالایی دارند، احتمال انجام مجدد جراحی برای دستیابی به نتیجه مطلوب وجود دارد.

عوارض جراحی کاشت لنز

عمل کاشت لنز معایبی دارد که باید پیش از تصمیم ‌گیری به آنها توجه داشته باشید. در ادامه به بررسی این عوارض احتمالی می‌پردازیم:

  • انجام این جراحی تنها در بازه سنی خاصی امکان ‌پذیر است. افراد زیر ۲۱ سال یا بالای ۴۵ سال سن، گزینه مناسبی برای عمل کاشت لنز نیستند. در صورت عدم رعایت این محدودیت سنی ممکن است نتیجه جراحی برای شما مطلوب نباشد.
  • یکی دیگر از عوارض این تکنیک جراحی، ناتوانی در اصلاح دوربینی چشم است. کاشت لنز عمدتاً برای اصلاح نزدیک ‌بینی و آستیگماتیسم کاربرد دارد و ممکن است برای افراد مبتلا به دوربینی نتایج قابل قبولی نداشته باشد.
  • هزینه انجام عمل کاشت لنز برای بسیاری از مراجعه کنندگان سنگین است و ممکن است افراد توان مالی انجام این عمل را نداشته باشند.
  • این روش نیازمند پیگیری منظم است و لازم است هر سال چشم‌ها توسط پزشک معاینه شوند.
مقایسه عوارض جراحی لیزیک ‌و کاشت لنز

فرق کاشت لنز با عمل لیزیک در دوره نقاهت

دوره نقاهت پس از انجام لیزیک و کاشت لنز به دلیل تفاوت در روش انجام این دو عمل، یکسان نیست. کسانی که تحت عمل کاشت لنز قرار می‌گیرند، معمولاً به زمان بیشتری برای ریکاوری نیاز دارند و دوره بهبودی آن‌ها طولانی‌تر است. همچنین با توجه به اینکه جراحی لیزیک به‌ صورت سرپایی صورت می‌گیرد، بنابراین به استراحت کمتری نیاز دارد و روند نقاهت آن نیز سریع‌تر طی خواهد شد.

تفاوت عمل لیزیک با کاشت لنز از لحاظ درصد رضایت

تحقیقات نشان می‌دهد که بیماران پس از عمل لیزیک رضایت بیشتری دارند و این روش برای آن‌ها با عوارض کمتری همراه است. در مقابل، کاشت لنز ممکن است در برخی افراد باعث بروز مشکلاتی نظیر تابش خیره‌ کننده، دیدن هاله نور و دشوار بودن دید در تاریکی شود که این مسائل در بیماران سبب نارضایتی آن‌ها از نتیجه عمل خواهد شد.

لیزیک بهتر است یا لنز داخل چشمی؟

پاسخ به این سوال کاملاً به وضعیت فردی بیمار وابسته است. اگر شما دچار نزدیک ‌بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم در درجات کم تا متوسط هستید، قرنیه‌ شما ضخامت کافی دارد و به دنبال روشی با کمترین تهاجم و بازیابی سریع هستید، جراحی لیزیک می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

اما چنانچه نزدیک ‌بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم شما شدید است، ضخامت قرنیه‌ شما کم یا نامنظم است یا درگیر قوز قرنیه هستید و همچنین اگر قصد دارید همزمان مشکلات بینایی و پیرچشمی خود را اصلاح کنید، لنزهای داخل چشمی انتخاب بهتری خواهند بود. علاوه بر آن در نظر داشته باشید که مشاوره با یک چشم پزشک مجرب برای انتخاب مناسب‌ترین روش درمان عیوب انکساری چشم اهمیت بسیار زیادی دارد.‌

چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!

پیشرفته‌ترین تجهیزات جراحی

بیش از 2500 جراحی چشم موفق

رضایت‌مندی بیماران

جدیدترین متدهای درمان

دکتر وحید بیگی جراح و متخصص چشم

مقایسه هزینه لیزیک و لنز داخل چشمی

در مورد تفاوت عمل لیزیک با کاشت لنز بهتر است بدانید که هزینه به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل در انتخاب بین این دو جراحی شناخته می‌شود.در حقیقت هزینه عمل کاشت لنز بیشتر از هزینه جراحی لیزیک است. زیرا این روش جراحی پیچیده‌تر و زمان‌برتر است و به تخصص بالاتری از جانب جراح نیازمند است. همچنین در نظر داشته باشید که لنزهای داخل چشمی از لیزرهای لیزیک گران‌تر هستند و هزینه‌های جانبی مانند ارزیابی‌های دقیق پیش از عمل کاشت لنز نیز به آن اضافه می‌شود. در صورتی که ساکن استان خوزستان هستید برای اطلاع از هزینه هر یک از این عمل‌های جراحی مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

نیاز به عینک برای مطالعه بعد از عمل لیزیک و کاشت لنز

در برخی موارد، کاشت لنز داخل چشمی می‌تواند باعث شود که فرد توانایی تمرکز بر اشیای نزدیک را از دست بدهد و برای مطالعه به عینک نیاز پیدا کند. بنابراین اگر به مشکل نزدیک ‌بینی دچار هستید، باید این موضوع را پیش از تصمیم‌ گیری برای جراحی مدنظر قرار دهید.

از سوی دیگر، اغلب افرادی که عمل لیزیک انجام می‌دهند، می‌توانند کارهای روزانه خود را بدون نیاز به عینک انجام دهند‌. اما با افزایش سن ممکن است برای مطالعه یا انجام کارهای نزدیک نیازمند استفاده از عینک باشند.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی فرق کاشت لنز با عمل لیزیک پرداختیم. دانستیم که این دو جراحی تا حد زیادی برای رفع عیوب انکساری چشم موثر هستند. شما می‌توانید با انجام یکی از این دو نوع عمل چشم به صورت دائمی با عینک خداحافظی کنید. اگر قصد انجام آن‌ها را دارید، لازم است با پزشک متخصص چشم صحبت کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید