تنبلی چشم در بزرگسالان به عنوان یکی از بیماریهای چشمی شایع شناخته میشود که میتواند اثرات مستقیمی بر روی کیفیت دید، زیبایی و سلامت چشم فرد داشته باشد. در این عارضه ممکن است که یک یا هر دو چشم درگیر شده و فرد دید واضحی نداشته باشد.
در صورت بروز تنبل شدن چشم در بزرگسالان بایستی به فکر برطرف کردن آن باشید. زیرا احتمال رخ دادن مشکلات جدیتر نیز برای چشم شما وجود دارد. توصیه میشود که برای افزایش اطلاعات خود در خصوص این بیماری، همراه ما باشید.
تنبلی چشم در بزرگسالان چیست؟
تنبل شدن چشم در بزرگسالان یا آمبلیوپی یک نوع از بین رفتن بینایی است که ممکن است در یک یا هر دو چشم رخ دهد. این مشکل هنگامی اتفاق میافتد که مغز به علت دید ضعیف در یک چشم، نسبت به پیامها و سیگنالهای آن توجهی نداشته و آن را نادیده میگیرد. به دنبال آن، چشم قویتر زحمت بیشتری را برای بینایی فرد میکشد و در نتیجه سردرگمی و انحراف ضعیف چشم مشاهده خواهد شد.
برای دریافت مشاوره رایگان تنبلی چشم فرم زیر را پر کنید.
البته گاهی اوقات احتمال دارد که تنبلی چشم در بزرگسالان با تغییر در ظاهر چشمها همراه نباشد. در این مواقع، تشخیص تنبلی چشم تا حدی مشکل است و تنها توسط بهترین دکتر متخصص چشم در اهواز و ماهشهر صورت میگیرد. براساس مطالعات اخیر، تنها ۵ درصد از کل بزرگسالان درگیر آمبلیوپی میشوند. چنانچه این عارضه درمان نشود، ممکن است که فرد به صورت همیشگی بینایی خود را از دست بدهد.
علائم تنبلی چشم در افراد بزرگسال
در ادامه به چند مورد از مهمترین علائم و نشانههای تنبلی چشم در بزرگسالان میپردازیم:
- فرد قادر نیست که فاصله درست از جسم را تشخیص دهد.
- چشم ناسالم به علت داشتن حالت سرگردانی، توانایی تمرکز در یک نقطه خاص را ندارد.
- فرد در هنگام انجام مکالمه یا مشاهده فیلم و سریال، سر خود را به صورت زاویهدار قرار میدهد.
- نمیتواند فعالیتهای ورزشی را به درستی انجام دهد.
- پلکهای خود را به سرعت حرکت میدهد.
- فرد برای داشتن دید بهتری از متن در حین مطالعه چشمان خود را نازک و ریز میکند.
- بین دو چشم فرد تقارن و بالانس مناسبی وجود ندارد.
علل تنبل شدن چشم در بزرگسالان
عوامل متعددی وجود دارند که ممکن است منجر به تنبلی چشم در بزرگسالان شوند. این عوامل عبارتند از:
داشتن زمینه خانوادگی | انحراف کاذب چشم (استرابیسموس) |
تفاوت در شماره چشم و قدرت دید دو چشم فرد | وارد شدن آسیب به یکی از چشمها |
رخ دادن افتادگی پلک (جراحی پتوز) | کمبود ویتامین A در بدن |
خراش یا آسیب دیدن قرنیه | انواع عمل چشم |
آب سیاه (گلوکوم) | بروز مشکلاتی از جمله دور بینی چشم، نزدیک بینی و آستیگماتیسم |
تشخیص آمبلیوپی در بزرگسالان
چنانچه علائم ذکر شده در جدول بالا (علائم تنبلی چشم در بزرگسالان) را در خود مشاهده نمیکنید، تشخیص این عارضه در شما تا حدی دشوار است. بنابراین لازم است که به صورت دورهای و برای تشخیص درست تنبلی چشم به پزشک متخصص مراجعه کنید. ایشان میتواند با بررسی تفاوت شماره چشمهای شما، وجود تنبلی چشم را تعیین نماید.
چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!
پیشرفتهترین تجهیزات جراحی
بیش از 2500 جراحی چشم موفق
رضایتمندی بیماران
جدیدترین متدهای درمان
عوارض تنبل شدن چشم در افراد بزرگسال
در ابتدا تنبلی چشم در بزرگسالان خود را با ضعف بینایی نشان میدهد و به طور معمول با عوارض و خطرات خاصی در ظاهر چشمها همراه نیست.
اما در صورتی که به موقع درمان نشود، ممکن است که فرد برای طولانی مدت درگیر ضعف شدید در چشمها باشد و درمان آن تا حدی دشوارتر خواهد بود.
آیا می توان تنبلی چشم در بزرگسالان را درمان کرد؟
بسیاری از مردم به اشتباه فکر میکنند که درمان تنبلی چشم در افراد بزرگسال ناممکن است. اما امروزه با توجه به روی کار آمدن تکنیکهای متعدد درمانی، عارضه تنبلی چشم به خوبی درمان میشود. فقط بایستی در صورت تجربه هر کدام از علائم و نشانههای تنبلی چشم سریعا به پزشک متخصص چشم مراجعه نمایید. (درمان تنبلی چشم در کودکان چگونه است؟)
جراحی و درمان انواع بیماریهای چشم، رفع عیوب انکساری و انجام جراحی زیبایی پلک توسط دکتر وحید بیگی با نمونه کارهای متعدد
درمان تنبلی چشم در بزرگسالان
درمان آمبلیوپی در بزرگسالان به میزان شدت پیشرفت این عارضه بستگی دارد، اما به طور کلی با سه روش زیر امکان درمان آن فراهم است:
1. بینایی درمانی
انجام مکرر یک سری تمرینات چشمی نقش قابل توجهی در بهبود مهارتهای بینایی فرد دارد. گفتنی است که این روش به عنوان یکی از راههای متداول درمان تنبلی چشم در افراد بزرگسال و سن بالا شناخته میشود.
2. استفاده از عینک طبی و لنزهای تماسی
متخصص چشم با توجه به شدت ضعف و تنبلی چشم، لنزهای تماسی یا عینک طبی مخصوص را برای شما تجویز میکند. چنانچه به صورت مداوم و طولانی مدت از لنز یا عینک استفاده کنید، کنترل و هماهنگی صحیحی در چشم تنبل خود مشاهده خواهید کرد. یکی از نکات مهم در این خصوص، تشخیص صحیح و تجویز درست عینک طبی یا لنز برای فرد بزرگسال است. زیرا در غیر این صورت، احتمال بدتر شدن وضعیت دید فرد نسبت به قبل وجود دارد.
3. کاور چشم سالم
در این نوع تکنیک درمانی تنبلی چشم در بزرگسالان، پزشک با کمک ابزارهایی نظیر لنز مخصوص، کاور یا قطره چشم، جلوی بینایی چشم سالم را میگیرد. این کار سبب میشود که چشم تنبل برای داشتن عملکرد درست تلاش کند.
عمل جراحی تنبلی چشم در بزرگسالان
به طور معمول نمیتوان عارضه تنبل شدن چشم در افراد بزرگسال را با کمک عمل لیزیک چشم در اهواز درمان نمود. البته در یکسری مواقع نیز استثناهایی وجود دارد. چنانچه دلیل این مشکل در بزرگسالان، اختلالاتی نظیر انحراف چشم باشد، امکان درمان آن با استفاده از عمل جراحی وجود دارد.
البته این امر بسیار تخصصی است و بایستی به یک چشم پزشک ماهر و باتجربه مراجعه نمایید. زیرا ایشان میتواند با توجه به وضعیت ضعف و تنبلی چشمان شما، بهترین و مناسبترین عمل جراحی را پیشنهاد دهد.
درمان خانگی تنبلی چشم در بزرگسالان
مواد غذایی حاوی بتاکاروتن از جمله هویج، سیب زمینی شیرین، فلفل دلمهای نارنجی، زرده تخم مرغ، کدو تنبل، پرتقال، اسفناج، جگر، روغن جگر ماهی و همچنین همه سبزیجات رنگی میتوانند در درمان آمبلیوپی در بزرگسالان بسیار ثمربخش واقع شوند.
علاوه بر آن بایستی مواد غذایی حاوی امگا سه و ویتامینهای E و C را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همچنین مصرف ویتامین A نیز نقش قابل توجهی در برطرف نمودن تنبلی چشم در بزرگسالان خواهد داشت.
طول دوره درمان تنبل شدن چشم در بزرگسالان
در نظر داشته باشید که طول دوره درمان تنبل شدن چشم در افراد بزرگسال با توجه به سن فرد، شدت ضعف بینایی و همکاری بیمار متفاوت است. برای درمان این عارضه با کمک تمرینات چشمی بین شش ماه یا بیشتر زمان نیاز است. بنابراین لازم است که مقداری صبوری به خرج دهید.
زمان مراجعه به پزشک برای درمان آمبلیوپی در بزرگسالان
بهترین زمان مراجعه به پزشک متخصص به منظور درمان عارضه تنبلی چشم در بزرگسالان به شدت علائم آن بستگی دارد. چنانچه تغییرات ناگهانی را در قدرت بینایی خود تجربه کردید یا به صورت طولانی مدت درگیر تنبلی چشم بودید، لازم است که در اسرع وقت به چشم پزشک مراجعه نمایید.
کلام آخر
در این محتوا به بررسی تنبلی چشم در بزرگسالان پرداختیم. دانستیم که اگر این عارضه در زمان مناسب درمان نشود، ممکن است که مشکلات جدیتری در فرد رخ بدهد. برای این منظور بایستی با پزشک متخصص چشم صحبت کنید. زیرا ایشان میتواند با انجام معاینات لازم و تشخیص دقیق تنبل شدن چشم در افراد بزرگسال، بهترین راهکارها را برای برطرف کردن این مشکل ارائه دهد.