همه چیز درباره سرطان چشم

سرطان چشم یا نئوپلاسم چشمی نوعی بیماری نادر است که نسبت به سایر سرطان‌ها کمتر دیده می‌شود. این بیماری به ‌دلیل رشد غیرطبیعی سلول‌ها در نواحی مختلف چشم به وجود می‌آید و دارای انواع مختلفی است. سرطان چشم به هر نوع سرطانی گفته می‌شود که منشأ آن در بافت‌های چشم است. ملانوم، رایج‌ترین نوع این بیماری است که در اغلب موارد تشخیص داده می‌شود.

چنانچه مایل هستید که اطلاعات خود را در خصوص سرطان چشم افزایش دهید، مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد می‌شود. در ادامه همراه ما باشید.

تومور چشم

سرطان چشم چیست؟

این احتمال وجود دارد که چشم مانند دیگر اعضای بدن به تومورهای سرطانی مبتلا شود. سرطان چشم یا نئوپلاسم چشمی به گروهی از سرطان‌های نادر اطلاق می‌شود که منشأ آن در چشم از جمله خود کره چشم یا بافت‌های اطراف آن است. این بیماری هنگامی ایجاد می‌شود که سلول‌ها به طور غیر عادی و خارج از کنترل رشد کرده و توده‌ای موسوم به تومور به وجود می‌آورند. تومورها به دو دسته سرطانی (بدخیم) و غیر سرطانی (خوش‌ خیم) تقسیم می‌شوند. تومورهای بدخیم برخلاف تومورهای خوش خیم توانایی رشد دارند و ممکن است سرطان را در بدن گسترش دهند.

این سرطان می‌تواند به دو صورت خارج چشمی و داخل چشمی بروز کند. در نوع خارج چشمی، عضلات و بافت‌های دور چشم درگیر می‌شوند و در داخل چشمی نیز به بافت‌ها و عضلات داخل چشم آسیب وارد خواهد شد. رابدومیوسارکوم سرطانی است که عضلات چشم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ملانوما نوعی سرطان داخل چشمی است که به لایه میان شبکیه و سفیدی چشم آسیب وارد می‌کند. شناسایی و درمان به ‌موقع سرطان چشم معمولاً از انتشار آن پیشگیری می‌نماید.

برای دریافت مشاوره رایگان سرطان چشم فرم زیر را پر کنید.

مشخصات(ضروری)
دریافت نوبت جهت انجام خدمات:
محل درمان:

انواع مختلف سرطان چشم

پزشکان سرطان‌های چشم را بر پایه محل شروع، موقعیت در چشم و نوع سلول‌های درگیر دسته ‌بندی می‌کنند که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت. انواع سرطان چشم عبارتند از:

  • ملانوم‌ های داخل چشمی
  • سرطان اوربیتال
  • رتینوبلاستوما
  • لنفوم داخل چشم

ملانوم ‌های داخل چشمی

ملانوم چشم از سلول‌هایی به نام ملانوسیت منشأ می‌گیرد؛ سلول‌هایی که در ایجاد شدیدترین نوع سرطان پوست یعنی ملانوم نقش دارند. به ‌طور کلی، ملانوم شایع‌ترین نوع سرطان چشم به ‌شمار می‌رود. این سرطان معمولاً در بخش میانی چشم (یووه‌آ) شکل می‌گیرد و به همین دلیل به آن ملانوم یووئال گفته می‌شود. این بیماری انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر می‌شوند:

انواع سرطان چشم
  • ملانوم عنبیه: در بخش رنگی چشم یا همان عنبیه به وجود می‌آید و معمولاً به شکل لکه‌ای تیره ‌رنگ و در حال رشد ظاهر می‌شود. ملانوم عنبیه ممکن است نسبت به سطح عنبیه برجسته باشد. بهتر است بدانید که این نوع عارضه به ‌آرامی رشد می‌کند.
  • ملانوم جسم مژگانی: این بیماری در عضلاتی که وظیفه تنظیم عدسی چشم برای مشاهده اجسام دور یا نزدیک را بر عهده دارند، رخ می‌دهد. این بخش که جسم مژگانی نام دارد، ناحیه ضخیمی از لایه عروقی چشم است و در پشت عنبیه قرار گرفته است.
  • ملانوم مشیمیه: این نوع از سرطان چشم رایج‌ترین نوع ملانوم در چشم است و در لایه‌ای از چشم ایجاد می‌شود که وظیفه خون ‌رسانی به شبکیه و بخش جلویی چشم را بر عهده دارد.
  • ملانوم ملتحمه: این عارضه نیز برخی مواقع در غشایی که سطح جلویی کره چشم را می‌پوشاند شکل می‌گیرد. این نوع ملانوم بسیار نادر است و به‌ عنوان سرطانی جدی شناخته می‌شود.

سرطان اوربیتال

سرطان اوربیتال و آدنکس در بافت‌های نزدیک به کره چشم ایجاد می‌شود. سرطان‌های اوربیتال معمولاً در ماهیچه‌ها، اعصاب و سایر بافت‌هایی که وظیفه حرکت دادن کره چشم را بر عهده دارند، به وجود می‌آیند. در مقابل، سرطان آدنکس در بافت‌های حمایتی نظیر پلک‌ها و غدد اشکی شکل می‌گیرد و ممکن است منجر به ایجاد سرطان غدد اشکی شود. پزشکان این نوع سرطان‌ها را بر طبق نوع سلولی که به تومور سرطانی تبدیل می‌شود، دسته ‌بندی می‌کنند که شامل موارد زیر است:

  • کارسینوم سلول سنگفرشی
  • کارسینوم سلول بازال
  • رابدومیوسارکوم

رتینوبلاستوما

رتینوبلاستوما (Retinoblastoma) یا تومور شبکیه یک نوع تومور بدخیم و پر سرعت است که در سلول‌های شبکیه چشم شکل می‌گیرد. این سرطان تهاجمی عمدتاً در کودکان زیر دو سال بروز پیدا می‌کند. در حقیقت هنگامی که سلول‌های عصبی شبکیه به جهش‌های ژنتیکی دچار می‌شوند، این بیماری در نوزادان یا کودکان رخ خواهد داد.

لنفوم داخل چشم

این نوع از سرطان چشم نیز به عنوان یکی از انواع نادر لنفوم سلول B محسوب می‌شود که در گلبول‌های سفید خون یا همان لنفوسیت‌ها ایجاد می‌شود. این سرطان بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال یا کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند دیده می‌شود. اغلب مبتلایان به این بیماری دچار لنفوم اولیه سیستم عصبی مرکزی (PCNSL) نیز هستند. PCNSL سرطانی است که بخش‌های مختلف سیستم عصبی مرکزی از قبیل مغز، نخاع و مایع نخاعی را درگیر می‌کند.

چه عواملی باعث ایجاد سرطان چشم می شوند؟

سرطان چشم هنگامی اتفاق می‌افتد که سلول‌ها از حالت طبیعی خود خارج شده و به‌ طور کنترل ‌نشده شروع به تکثیر می‌کنند. در نهایت نیز توده‌ای به نام تومور را به وجود می‌آورند. این توده می‌تواند تکه‌هایی از خود را جدا کرده و از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی به بخش‌های دیگر بدن منتقل کند.

در چنین شرایطی، سلول‌های سرطانی در اندام‌های دیگر رشد کرده و تومورهای جدیدی ایجاد می‌کنند. لازم به ذکر است که به این فرایند “متاستاز” یا “گسترش سرطان” گفته می‌شود. هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث می‌‌شوند سلول‌های سالم دچار این تغییرات شوند و دانشمندان همچنان در حال بررسی این موضوع هستند.

دلایل ایجاد سرطان چشم

علائم و نشانه‌ های سرطان چشم

شایان ذکر است که علائم بیماری سرطان چشم همیشه واضح نیستند و احتمال دارد که در هنگام انجام یک آزمایش عادی چشم شناسایی شوند. علائم و نشانه‌های این بیماری عبارتند از:

حساسیت نسبت به نور یا تغییر در مشاهده رنگ‌هاتار شدن دیدچشمک زدن به نور
از دست دادن جزئی یا کامل بیناییمشاهده نقاط متحرک (شناور)سفید شدن و تغییر شکل مردمک
دیدن نقاط تاریک یا سایه در میدان بینایی ایجاد تغییر در موقعیت چشماحساس فشار در داخل چشم
انحراف چشم یا ایجاد اختلال در حرکت دادن هماهنگ دو چشمتورم یا قرمزی در چشمتغییر کردن نحوه حرکت چشم
مشاهده لکه تاریکی در عنبیه یا لایه دیگری از چشمسوزش چشم ادامه‌داردیدن نقاط تاریک یا سایه در میدان بینایی 
ایجاد توده بر روی پلک یا ناحیه دیگری از چشم که اندازه آن رو به افزایش است.فرورفتگی یا بیرون زدگی چشم از حدقهدرد در داخل یا کنار چشم

با توجه به نادر بودن سرطان چشم، نمی‌توان صرفاً بر اساس مشاهده علائم، به طور قطعی در خصوص وجود این بیماری قضاوت کرد. چنانچه علائم و نشانه‌های ذکر شده بیشتر از دو هفته ادامه‌دار باشند، بایستی به پزشک متخصص چشم در اهواز مراجعه نمایید. چنانچه ساکن خوزستان هستید، می‌توانید به کلینیک چشم پزشکی دکتر وحید بیگی مراجعه نمایید.

عوامل خطر سرطان چشم

دلیل اصلی رشد و تقسیم غیر عادی سلول‌های چشم که منجر به سرطان می‌شود، هنوز به صورت دقیق مشخص نگردیده است. با این حال، پژوهشگران برخی عوامل خطر را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.

عوامل خطر سرطان چشم عبارتند از:

  • سن : یکی از عوامل تأثیر گذار در ابتلا به سرطان چشم، سن فرد است. بدین صورت که عمدتا افراد بالای ۵۰ سال سن به این بیماری دچار می‌شوند. البته رتینوبلاستوما یک نوع استثنا است که کودکان زیر دو سال را درگیر می‌کند.
  • رنگ پوست : شانس ابتلا به سرطان چشم در افراد سفید پوست نسبت به دیگر گروه‌های نژادی بالاتر است.
  • رنگ چشم : یکی دیگر از عوامل خطر برای ابتلا به سرطان چشم، رنگ چشم است. اشخاصی که رنگ چشم روشن‌تری مانند آبی یا سبز دارند، نسبت به کسانی که رنگ چشم‌های آن‌ها تیره‌تر است، بیشتر در معرض ابتلا این بیماری قرار دارند.
  • وراثت: سندرم خال دیسپلاستیک یک اختلال ژنتیکی است که با وجود تعداد زیادی خال غیرطبیعی در بدن شناخته می‌شود. این عارضه قادر است خطر بروز یکسری از سرطان‌های چشم را افزایش دهد.
  • قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و برنزه کردن : مواجهه با اشعه ماورای بنفش از طریق خورشید یا از طریق دستگاه‌های برنزه کننده، ممکن است احتمال ابتلا به ملانوم داخل چشمی را بالا ببرد.‌
  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی : یکسری از مواد شیمیایی نظیر نفت یا کلرور وینیل قادر هستند که ریسک ابتلا به سرطان چشم را بیشتر کنند.
  • عفونت های ناشی از ویروس ها : ویروس‌هایی از قبیل HIV یا اپشتین بار (EBV) می‌توانند خطر درگیر شدن به لنفومای ارتباطی با ایمونوتراپی را بالا ببرند.
  • شرایط پزشکی : بیماری‌هایی نظیر نوروفیبروماتوز یا پیسی (ویتیلیگو) احتمال دارد که ریسک ابتلا به ملانومای چشمی را افزایش دهند.
نمونه کار قبل و بعد عمل انحراف چشم دکتر وحید بیگی

جراحی و درمان انواع بیماری‌های چشم، رفع عیوب انکساری و انجام جراحی زیبایی پلک توسط دکتر وحید بیگی با نمونه کارهای متعدد

نمونه جراحی بلفاروپلاستی در اهواز

سرطان های ثانویه چشم

این نوع سرطان‌ها معمولاً از چشم شروع نمی‌شوند و منشأ اولیه آن‌ها در جای دیگری از بدن است. تومورها می‌توانند به بخش‌های دیگر بدن منتقل شده و در آنجا تکثیر شوند. به همین دلیل، ممکن است فردی که سرطان ریه یا پستان دارد، دچار سرطان ثانویه در چشم شود. این نوع سرطان‌های چشمی از نوع اصلی آن‌ها بیشتر دیده می‌شوند. بخش یووه‌آ در چشم رایج‌ترین محل گسترش این تومورها در بدن است.

در چه قسمت هایی از چشم سرطان شروع می شود؟

علائم سرطان چشم

چشم از سه بخش اصلی تشکیل شده است که سرطان می‌تواند در هر کدام از این بخش‌ها رشد کند.

اول، کره چشم است که حاوی ماده‌ای ژله‌ای به نام زجاجیه بوده و دارای سه لایه اصلی است.

دوم، بافت‌های اطراف چشم است که ممکن است تومورها یا سرطان‌ها در این نواحی شکل بگیرند.

سوم، ساختارهای جانبی نظیر پلک‌ها و غدد اشکی را شامل می‌شود.

هر نوع سرطان چشم با توجه به محل ایجاد آن می‌تواند مشکلات متعددی را برای فرد ایجاد کند. پس از تشخیص بیماری، درمان‌های مناسب برای از بین بردن تومورها انجام خواهد شد.

سرطان چشم چگونه تشخیص داده می شود؟

امروزه سرطان چشم با کمک روش‌های زیر تشخیص داده می‌شود:

معاینه چشم تصویربرداریبیوپسی

معاینه بالینی چشم از اولین و مهم‌ترین گام‌ها در تشخیص سرطان چشم محسوب می‌شود. پزشکان در این معاینه به دنبال نشانه‌هایی مانند لکه‌های تیره رنگ یا تغییرات در رگ‌های خونی چشم هستند. انواع راه‌های معاینه چشم شامل موارد زیر می‌شوند:

  • افتالموسکوپی : این روش به پزشک امکان می‌دهد با کمک دستگاهی به نام افتالموسکوپ، بخش‌های داخلی چشم از جمله شبکیه و عروق خونی را بررسی کند. هرگونه تغییر مشکوک در این نواحی ممکن است علامت وجود داشتن تومور باشد.
  • معاینه با چراغ شیاری (Slit Lamp) : در این تکنیک به کمک نور باریک و دقیق در نوعی دستگاه میکروسکوپی، بخش‌های جلویی چشم مانند قرنیه، مردمک و عدسی مورد بررسی قرار می‌گیرند. پزشک قادر است با استفاده از این دستگاه هرگونه توده یا تغییرات بافتی غیر طبیعی را شناسایی نماید.

تصویربرداری

تکنیک تصویربرداری به منظور تشخیص دقیق‌تر و جزئی‌تر تومور مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ادامه به انواع مختلف راه‌های تصویربرداری برای شناسایی این نوع سرطان اشاره می‌کنیم:

  1. سونوگرافی : این روش با استفاده از امواج صوتی تصاویری از داخل چشم تهیه می‌کند و در شناسایی تومورهای پنهان، تعیین اندازه و همچنین موقعیت آن‌ها کاربرد دارد.
  2. آنژیوگرافی فلورسئین : در این تکنیک تشخیصی، ماده رنگی به داخل رگ‌ها تزریق شده و جریان خون در شبکیه و عروق چشم توسط دوربین ویژه‌ای تصویربرداری می‌شود. این تصاویر می‌توانند وجود تومور را که بر روی رگ‌های خونی اثر گذاشته‌اند، مشخص کنند.
  3. آزمایش ‌های اضافی : معمولا پزشک برای بررسی گسترش سرطان به دیگر نقاط بدن انجام یکسری آزمایش‌های تکمیلی را پیشنهاد می‌دهد که شامل موارد زیر هستند:
  • سونوگرافی چشم
  • تصویربرداری از ناحیه قفسه سینه با کمک اشعه ایکس
  • سی ‌تی اسکن
  • ام‌ آر‌ آی
  • اسکن PET

بیوپسی سرطان چشم

تشخیص سرطان چشم با بیوپسی

بیوپسی نیز یکی دیگر از روش‌های تشخیصی مهم برای بررسی دقیق سرطان چشم است. در این روش، نمونه‌ای از بافت مشکوک برداشته شده و زیر میکروسکوپ به هدف شناسایی سلول‌های غیر طبیعی و سرطانی بررسی می‌شود. انواع بیوپسی عبارتند از:

  • بیوپسی آسپیراسیون با سوزن ظریف : نمونه‌ای از مایع چشم با کمک یک سوزن کوچک برای بررسی سلول‌های سرطانی خارج می‌شود.
  • بیوپسی برشی : در این روش قسمتی از تومور برداشته شده و به هدف شناسایی سلول‌های سرطانی مورد آزمایش قرار می‌گیرد.
  • بیوپسی اکسیزیونال : کل تومور از چشم خارج شده و برای بررسی سرطانی بودن سلول‌ها آزمایش می‌شود.

راه های جلوگیری از ابتلا به سرطان چشم

هیچ روش قطعی به منظور پیشگیری از سرطان چشم وجود ندارد. البته آگاهی از قرار داشتن در گروه‌های پرخطر می‌تواند به شما کمک کند با انجام غربالگری‌های منظم، تشخیص و درمان را به موقع انجام دهید. به عنوان نمونه در افراد مبتلا به سندرم BAP1، انجام معاینات دوره‌ای می‌تواند بسیار کمک ‌کننده باشد.‌ همچنین چنانچه سابقه خانوادگی رتینوبلاستوما دارید و دارای فرزند هستید، انجام معاینات منظم چشمی برای تشخیص زودهنگام بیماری توصیه می‌شود.

سن افراد مبتلا به سرطان رتینوبلاستوما چقدر است؟

این سرطان ممکن است در هر سنی بروز کند، اما شیوع آن بیشتر در کودکان زیر ۲ سال مشاهده می‌شود. سرطان رتینوبلاستوما قادر است یک چشم یا هر دو چشم را درگیر کند. در برخی موارد، این نوع سرطان ممکن است منجر به ابتلا به سرطان‌هایی نظیر سرطان ریه، سرطان مثانه یا ملانوم چشم در یکسری از کودکان شود.

چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!

پیشرفته‌ترین تجهیزات جراحی

بیش از 2500 جراحی چشم موفق

رضایت‌مندی بیماران

جدیدترین متدهای درمان

دکتر وحید بیگی جراح و متخصص چشم

روش های درمان سرطان چشم

گفتنی است که درمان به‌ موقع سرطان چشم اهمیت بسیار بالایی دارد. بر اساس نوع و مرحله پیشرفت سرطان از روش‌های مختلفی برای درمان آن کمک گرفته می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

جراحی سرطان چشم

جراحی اغلب زمانی انجام می‌شود که تومور تنها محدود به ناحیه چشم بوده و امکان برداشتن کامل آن فراهم باشد. تعدادی از انواع این جراحی‌ها به شرح زیر هستند:

  • ایریدکتومی : در این روش بخشی از عنبیه برداشته شده و از آن بیشتر برای درمان ملانوم‌های کوچک کمک گرفته می‌شود.
  • ایردموسی کولکتومی : در این جراحی، بخشی از عنبیه و جسم مژگانی حذف می‌شود که اغلب برای درمان ملانوم‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • رزکسیون ترانس اسکلرال : این جراحی به حذف ملانوم‌ها در مشیمیه یا جسم مژگانی کمک می‌کند.
  • خروج از هسته : در این نوع تکنیک به خصوص در صورت وجود تومورهای بزرگ یا هنگامی که حفظ بینایی با کمک روش‌های مختلف درمانی ممکن نباشد، کل کره چشم برداشته می‌شود.
  • بیرون‌ زدگی مداری : زمانی که سرطان به ساختارهای اطراف چشم انتشار پیدا کند، پزشک ممکن است کل کره چشم و یک سری بافت‌های اطراف آن را حذف کند.

پرتو درمانی

پرتودرمانی با هدف از بین بردن سلول‌های سرطانی و کاهش یا کنترل رشد تومورها بکار می‌رود. دو روش اصلی پرتو درمانی عبارتند از:

  • براکی‌ تراپی : در این روش، منبع اشعه در داخل یا نزدیک به تومور در چشم قرار می‌گیرد تا بر روی سلول‌های سرطانی اثر خود را بگذارد.
  • پرتو درمانی خارجی : در این تکنیک، پرتوهای تابیده ‌شده از بیرون بدن به سمت تومور در داخل چشم هدایت می‌شوند تا آن را درمان کنند.

درمان با داروهای شیمیایی (شیمی درمانی)

درمان سرطان چشم با شیمی درمانی

شیمی‌ درمانی به‌ طور عمومی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی در سراسر بدن کاربرد دارد. دو نوع اصلی شیمی ‌درمانی وجود دارد که عبارتند از:

  • شیمی ‌درمانی به صورت سیستمیک : در این روش داروها به‌ صورت خوراکی یا تزریقی وارد جریان خون می‌شوند تا سلول‌های سرطانی را در تمام بدن هدف قرار دهند.
  • شیمی‌ درمانی موضعی : داروها به طور مستقیم به داخل چشم تزریق می‌شوند و معمولاً برای درمان تومورهای خاص در داخل چشم کاربرد دارد.

تراپی‌ های هدفمند

این نوع درمان‌ها به‌ منظور هدف‌ گیری مسیرهای خاصی که سلول‌های سرطانی برای رشد استفاده می‌کنند، طراحی شده‌اند. بدین صورت که مسیرهای سیگنال ‌دهی حیاتی برای سلول‌های سرطانی را مسدود می‌کنند که در ادامه به بررسی این نوع روش درمانی می‌پردازیم:

  • مهارکننده ‌های کیناز :  این داروها به صورت اختصاصی مسیرهای محرک رشد سلول‌های سرطانی را مسدود کرده و مانع از گسترش سرطان می‌شوند. 
  • پادتن‌ های مونوکلونال :  این داروها به سلول‌های سرطانی متصل می‌شوند یا سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کنند تا این سلول‌ها را هدف قرار دهد و از بین ببرد.

درمان با لیزر

لیزر درمانی یا فتوکواگولاسیون با کمک نور لیزر برای حذف یا کوچک کردن تومورهای چشمی انجام می‌شود. این روش به ‌طور معمول تحت بی‌ حسی موضعی و در شرایط سرپایی صورت می‌گیرد. انواع لیزر درمانی عبارتند از:

  •  لیزر فوتوکواگولاسیون : در این تکنیک نور لیزر به صورت مستقیم به سلول‌های تومور تابانده شده و موجب نابودی آن‌ها می‌شود. 
  • ترموتراپی ترانس پاپیلری (TTT) : این روش لیزر به‌ آرامی توده‌های چشمی را گرم می‌کند و به‌ ویژه برای درمان ملانومای چشمی کاربرد دارد. 
  • فتودینامیک تراپی (PDT) : در این روش، نخست دارویی که وظیفه فعال کردن نور را بر عهده دارد به جریان خون وارد می‌شود. سپس با کمک لیزر فعال شده تا سلول‌های سرطانی را حذف کند.

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی از سیستم ایمنی بدن به هدف مبارزه با سرطان استفاده می‌نماید. هدف اصلی آن کمک به سیستم ایمنی بدن برای شناسایی و از بین بردن سلول‌های سرطانی است. در ادامه روش‌های مختلف ایمونوتراپی را بیان می‌کنیم:

  • مهارکننده‌ های چک ‌پوینت : این داروها به سیستم ایمنی کمک می‌کنند تا سرطان را شناسایی کرده و با آن مقابله کند.
  • داروهای مدولاسیون ایمنی : آن دسته از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و آن را قادر می‌سازند تا سلول‌های سرطانی را به ‌طور موثرتری هدف قرار دهد.
  • واکسیناسیون ضد سرطان : این نوع از واکسن‌ها دارای مولکول‌های ویژه سرطان هستند و به فعالیت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند تا بر علیه سرطان واکنش ایمنی از خود نشان دهد.
  • داروهای مرکب : این احتمال وجود دارد که در یکسری از مواقع، ایمونوتراپی همراه با سایر روش‌های درمانی نظیر شیمی‌ درمانی، پرتودرمانی یا درمان‌های هدفمند ترکیب شود تا اثر درمان را بیشتر کند.
ایمونوتراپی برای درمان سرطان چشم

سوالات متداول سرطان چشم

آیا سرطان چشم کشنده است؟

در صورت ابتلا به سرطان چشم، با توجه به نوع بیماری فرد ممکن است با خطراتی نظیر نابینایی، تخلیه چشم یا حتی مرگ روبه‌رو شود. در بیمارانی که سرطان چشم به سایر نقاط بدن متاستاز داده، میزان بقای ۵ ساله گزارش شده است. اما امکان تشخیص دقیق کشنده بودن یا نبودن این بیماری وجود ندارد. با این وجود، تشخیص و درمان زود هنگام سرطان چشم می‌تواند به میزان قابل توجهی شانس درمان موفق آن را افزایش دهد. فناوری‌های نوین تشخیص و درمان، تاثیر چشمگیری در پیشگیری از پیشرفت بیماری و کنترل آن دارند.

طول عمر بیماران سرطان چشم چقدر است؟

در صورتی که سرطان یا تومور چشم به طور کامل درمان شود، طول عمر بیمار معمولاً کاهش نمی‌یابد. مگر اینکه این تومور ناشی از نوع دیگری از سرطان باشد که سلامت کلی بیمار به شدت در خطر باشد. به طور کلی، بیمارانی که از تومورهای بدخیم رنج می‌برند، حداکثر تا ۱۰ سال پس از تشخیص زنده می‌مانند. در نظر داشته باشید که این مدت زمان با توجه به شرایط فرد و نوع سرطان ممکن است متفاوت باشد.

سرطان چشم چقدر شایع است؟

سرطان چشم در مقایسه با بسیاری از سرطان‌های دیگر شیوع کمی دارد. این بیماری در میان تومورهای بدخیم سهم ناچیزی داشته و کمتر از پنج درصد کل سرطان‌ها را شامل می‌شود. اغلب سرطان‌های مرتبط با چشم از خود چشم آغاز نمی‌شوند. در حقیقت، این سرطان‌ها بیشتر از سایر اندام‌ها مانند سینه و ریه‌ها شروع شده و سپس به چشم و به‌ ویژه لایه مشیمیه گسترش می‌یابند.

از کجا بفهمیم سرطان چشم داریم؟

سرطان چشم به عنوان یکی از بیماری‌های نادر به شمار می‌رود که در مراحل ابتدایی ممکن است علائم خاصی نداشته باشد. توجه به تغییرات در بینایی و نشانه‌های دیگر می‌تواند نقش مهمی در شناسایی زودهنگام این بیماری ایفا کند.

کلام آخر

در این محتوا به بررسی سرطان چشم پرداختیم. دانستیم که تشخیص به موقع این بیماری نقش کلیدی در درمان موثر آن دارد. توجه به علائمی مانند تغییرات بینایی، وجود لکه‌های غیرعادی یا احساس درد در ناحیه چشم می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری نماید. در نظر داشته باشید که معاینات منظم چشم‌ پزشکی بهترین راه برای حفظ سلامت چشم و تشخیص زودهنگام این بیماری به شمار می‌آید.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید