عمل تغییر رنگ چشم در اهواز و ماهشهر، یکی از روشهای جراحی زیبایی است که با هدف تغییر رنگ عنبیه انجام میشود و به دلایل زیبایی به عنوان جایگزین دائمی برای لنزهای تماسی رنگی استفاده می شود. امروزه افراد زیادی به دنبال انجام عمل رنگی کردن چشم هستند و روشهای مختلفی برای انجام تغییر رنگ چشم ابداع شده اما این عمل هنوز هم خطرات زیادی دارد.
در این مقاله قصد داریم جزئیات کاملی درباره عمل رنگی کردن چشم در اختیارتان بگذاریم، پس ما با همراه باشید!
عمل رنگی کردن چشم در ایران
در اهواز، ماهشهر و سایر شهرهای ایران کلینیکهای مختلفی برای عمل رنگی کردن چشم وجود دارند. هزینه این عمل بسته به روش انتخابی و کلینیک مورد نظر، متفاوت است و انتخاب روش مناسب برای تغییر رنگ چشم، به عوامل مختلفی مانند رنگ چشم طبیعی، میزان رنگدانههای عنبیه و بودجه شما بستگی دارد. با توجه به حساسیت چشم و کم بودن نتایج و مطالعههای پزشکی در مورد این عمل زیبایی، لازم است قبل از تصمیم به انجام جراحی تغییر رنگ چشم، با یک جراح و متخصص چشم در اهواز و یا شهر سکونت خودتان مشورت کنید تا از خطرات و عوارض این عمل آگاه شوید.
برای دریافت مشاوره رایگان عمل رنگی کردن چشم فرم زیر را پر کنید.
انواع روش های جراحی تغییر رنگ چشم
به طور کلی دو روش برای تغییر رنگ چشم وجود دارد: روش جراحی و روش غیر جراحی. روشهای جراحی تغییر رنگ چشم را میتوان به دو دسته اصلی تقسیم کرد:
🔵کاشت عنبیه برای تغییر رنگ چشم Iris implant surgery: در این روش، یک عنبیه مصنوعی با رنگ دلخواه در چشم قرار داده میشود. این روش دائمی است اما خطرات و عوارضی مانند عفونت، آسیب به قرنیه و حتی کوری دارد.
🔵تغییر رنگ چشم با لیزر (لایه برداری با لیزر) Laser depigmentation: در این روش، از لیزر برای از بین بردن رنگدانههای عنبیه چشم و سلول های تولیدکننده رنگدانه (ملانوسیتها) در لایه بالایی عنبیه استفاده میشود. این روش هنوز در مراحل آزمایشی قرار دارد و خطرات و عوارض آن کاملاً مشخص نیست.
🔵کراتوپیگمانتاسیون لیزری Laser keratopigmentation: در این روش که به آن «خالکوبی قرنیه» هم میگویند، پزشک با کمک لیزر رنگدانههای خاصی را در قرنیه وارد میکند.
جالب است بدانید که تغییر رنگ چشم در نوزادان نیز مسئلهای است که برای بسیاری از والدین قابل توجه میشود؛ بنابراین در صورت تمایل میتوانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
اگر به دلایل زیبایی به دنبال تغییر رنگ چشم خود هستید، گزینههای موقتی وجود دارد که به شما امکان میدهد این کار را انجام دهید. لنزهای رنگی سادهترین و کمخطرترین راهکار برای تغییر رنگ چشم هستند.
عمل تغییر رنگ چشم با لیزر چیست؟
پزشک جراح این عمل رنگی کردن چشم را با استفاده از یک نوع لیزر کم انرژی انجام میدهد. بدین صورت که این لیزر را به چشمها تابانده و به منظور روشن شدن رنگ چشم، رنگدانه را از عنبیه خارج میکند. در حقیقت این لیزر قادر است که با از بین بردن رنگدانههای عنبیه موجب تغییر رنگ چشم شود. این تکنیک در مدت کوتاهی انجام میشود و طی آن با کمک لیزر، لایه بیرونی عنبیه قهوهای از بین میرود و رنگ آبی زیر آن نمایان میشود. این روش فقط روی چشمهای قهوهای قابل انجام است و مانند هر جراحی، عوارض جانبی دارد.
به طور معمول رنگ چشم در این نوع عمل جراحی، با شدتی کم بر عنبیه و در طی ۲۰ ثانیه از قهوهای به آبی تغییر میکند. این احتمال وجود دارد که به عنوان عوارض جانبی پس از عمل، به چشمها مقداری فشار وارد شده و درگیر التهاب شوند. البته این عارضه گذرا است و بعد از گذشت مدتی برطرف میشود.
🔴 نکته!!! برخی از خطرات احتمالی تغییر رنگ چشم ابتلا به آب سیاه گلوکوم و یوئیت است.
تغییر رنگ چشم با کاشت لنز و عنبیه
عمل کاشت یا ایمپلنت عنبیه مصنوعی نیز به عنوان یکی دیگر از تکنیکهای تغییر رنگ چشم شناخته میشود. پزشک در این روش یک عنبیه منعطف و رنگی را درست روی عنبیه طبیعی قرار میدهد. یکی از عوارض جدی و مهم این عمل، نابینایی دائمی در فرد است. بنابراین بسیاری از چشم پزشکان انجام آن را توصیه نمیکنند.
تغییر رنگ چشم با جراحی کراتو پیگمنتاسیون
جراحی کراتوپیگمنتاسیون (FLAAK) در سال ۲۰۰۰ میلادی به منظور بازسازی چشم و همچنین عنبیه آسیب دیده ارتقا پیدا کرد. سپس تا سال ۲۰۱۰ با توجه به رضایت زیباجویان، کیفیت نتایج کسب شده و همچنین ایمن بودن رنگدانههای سازگار با قرنیه در حوزه تغییر رنگ چشم گسترش یافت.
این امکان برای جراحان چشم فراهم است که با کمک این روش، رنگ چشمها را به نحوی که بیمار مایل است، تغییر دهند. در این جراحی، پزشک با استفاده از یکسری رنگدانههایی که با رنگدانههای طبیعی چشم بسیار شبیه هستند، رنگ عنبیه را تغییر میدهد. در نظر داشته باشید که این رنگدانهها در کنار سازگاری بالا با بافت قرنیه، مجوز استفاده از اتحادیه اروپا (CE) را نیز دارا هستند.
انواع کراتوپیگمنتیشن
گفتنی است که عمل تغییر رنگ چشم به روش کراتوپیگمنتیشن در سه نوع تکنیک مختلف قابل انجام است که در ادامه آنها را بیان میکنیم:
کراتوپیگمنتیشن با کمک سوزن
این روش شباهت بسیاری به تاتوی پوست دارد و با استفاده از سوزن انجام میشود. بیشتر افرادی که سفیدی یا کدورت سطوح جلویی قرنیه به دلیل ضربه قبلی یا ورم قرنیه را دارند، به سمت این عمل رنگی کردن چشم میروند. در طی مراحل آن، رنگ با استفاده از سوزن به سطوح جلویی قرنیه وارد خواهد شد.
کراتوپیگمنتیشن دستی
در این روش، پزشک با کمک یکسری تیغهای ویژه، تونلی را در عمق ۲۰۰ الی ۳۵۰ میکرونی از سطح قرنیه ایجاد کرده و رنگ را به داخل آن تزریق مینماید. این نوع از عمل کراتوپیگمنتیشن برای کدورتهای عمیقتر قرنیه و یا نقص در یک قسمت از عنبیه به دلایل مادرزادی یا وارد شدن ضربه مورد استفاده قرار میگیرد. گفتنی است که این روش به صورت دستی انجام میشود و فاقد دقت بالا است. با روی کار آمدن دستگاه فمتوسکند لیزر، تکنیک کراتوپیگمنتیشن دستی جای خود را به این لیزر واگذار نمود.
کراتوپیگمنتیشن به کمک لیزر
در این نوع تکنیک نیز با استفاده از دستگاه لیزر فمتوسکند یک میکروتونل به درون قرنیه زده میشود. سپس رنگ مد نظر فرد به داخل این تونل تزریق شده و جایگزین رنگ طبیعی چشم خواهد شد.
تغییر رنگ چشم به وسیله پماد و قطره
نخست قطره رنگی کردن چشم به بازار عرضه شد. نحوه اثر این قطره به گونهای است که میتواند از ساخت ملانین در سلولهای رنگدانهای عنبیه جلوگیری نماید. گفتنی است که پس از ۶ ماه استفاده منظم آن شاهد اثربخشی قطره بر رنگ چشمهای خود خواهید بود. بعد از گذشت این مدت نیز بایستی برای حفظ اثرات آن، قطره را مرتبا مصرف کنید.
در نظر داشته باشید که به دلیل مشخص نبودن ترکیبات این قطره و همچنین عدم داشتن تاییدیه FDA آمریکا، پماد تغییر رنگ چشم به بازار ارائه شد. این پماد قادر است که عوارض مصرف قطره را تا حدی کاهش دهد. برای استفاده نیز باید آن را به دور چشمان خود بمالید. البته برای مشاهده نتایج مصرف منظم این پماد به حدود ۱ الی ۵/۱ سال زمان نیاز است و پس از مشاهده نتایج نیز باید استفاده از آن را ادامه دهید. این پماد نیز همانند قطره تغییر رنگ چشم فاقد تاییدیه FDA آمریکا است.
مدت زمان عمل تغییر رنگ چشم با روش FLAAk
گفتنی است که انجام جراحی تغییر رنگ چشم برای هر دو چشم فرد در یک جلسه و تقریبا ۳۰ الی ۴۵ دقیقه طول میکشد. همچنین این امکان برای بیمار فراهم است که با مشاهده صورت خود در آینه، از نتیجه جراحی FLAAk مطلع شود. البته شایان ذکر است که برای کسب نتیجه نهایی این عمل به چند روز الی چند هفته زمان نیاز است. زیرا در این دوران، قسمتی از رنگدانهها توسط عنبیه جذب شده و به تدریج با گذر زمان رنگ چشم طبیعیتر خواهد شد.
آیا تغییر رنگ چشم مورد تأیید پزشکان است؟
ازآنجاییکه اکثر افراد پس از جراحی دچار مشکلات بینایی و عفونتهای چشمی شدهاند، اغلب چشمپزشکهای مجرب و متخصص در این زمینه، با انجام این عمل مخالف هستند. اگر همچنان فرد به تغییر رنگ چشم اصرار داشته باشد، پزشک معمولاً روشهای موقتی مثل استفاده از لنزهای رنگی را پیشنهاد میکند.
هزینه عمل تغییر رنگ چشم در ایران
هزینه عمل رنگی کردن چشم در ایران میتواند بسته به مهارت جراح چشم، روش انجام عمل، خدمات و نوع تجهیزات کلینیک بین 250/000/000 تا 300/000/000 تومان متفاوت باشد، برای همین بهتر است از قبل به خوبی پرسوجو کنید و بعد برای انجام این عمل اقدام کنید. با توجه به حساسیت بالای این عمل و عوارض جانبی آن، پیشنهاد میکنیم اولویت را مراجعه به پزشک متخصص چشم قرار دهید و از مراجعه به کلینیکهای بینام و نشان، به شدت خودداری کنید.
چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!
پیشرفتهترین تجهیزات جراحی
بیش از 2500 جراحی چشم موفق
رضایتمندی بیماران
جدیدترین متدهای درمان
خطرات جدی عمل تغییر رنگ چشم
از خطرات جدی عمل رنگی کردن چشم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونت باکتریایی چشم: عفونت باکتریایی چشم، یکی از خطرات رنگی کردن چشم با لیزر است. عفونت میتواند باعث آسیب به قرنیه، عنبیه و سایر ساختارهای چشم شود و در نهایت منجر به درد، ناراحتی، تاری دید، دوبینی، حساسیت به نور و حتی نابینایی شود.
- آسیب به قرنیه و سوراخ شدن آن: قرنیه، لایه شفاف جلوی چشم است که نور را به شبکیه میرساند. آسیب به قرنیه میتواند باعث کاهش بینایی یا حتی نابینایی شود.
- اختلالات بینایی: اختلال در بینایی، یکی دیگر از عوارض احتمالی رنگی کردن چشم با لیزر است. این اختلالها میتوانند شامل تاری دید، دوبینی و حساسیت به نور باشند. اختلال در بینایی میتواند کیفیت زندگی فرد را تا حد زیادی کاهش دهد.
- نتایج غیر قابل پیشبینی: نتیجه رنگی کردن چشم با لیزر قابل پیشبینی نیست و ممکن است رنگ چشم پس از عمل با انتظار فرد متفاوت باشد.
- رنگ چشم ناسازگار: درصورتیکه توزیع رنگ در عنبیه یکسان نباشد ممکن است بعد از عمل، رنگ چشمها با یکدیگر تفاوت داشته باشند. همین موضوع سبب میشود فرد از نتیجه رنگی کردن چشم با لیزر رضایت نداشته باشد.
- از دیگر عوارض جانبی رنگی کردن چشم با لیزر میتوان ابتلا به ایریت (التهاب عنبیه)، گلوکوم، آب مروارید، عفونت چشم و زخم قرنیه را نام برد.
به خاطر داشته باشید که در حال حاضر هیچ روش کاملاً بیخطری برای تغییر رنگ چشمها به صورت دائمی وجود ندارد. همه تکنیکهای عمل رنگی کردن چشم با عوارض جانبی همراه هستند و نتیجه جراحی کاملاً غیر قابل پیشبینی است.
تغییر رنگ چشم بدون جراحی
متاسفانه بسیاری از افراد احساس خوبی به رنگ چشمان خود ندارند و به دلیل عدم اعتماد به نفس، مایل هستند که رنگ چشمهایشان را تغییر دهند. استفاده از لنزهای تماسی رنگی به عنوان یکی از راههای تغییر رنگ چشم بدون عمل جراحی شناخته میشود و تا حدی کم خطر است. البته لازم است که در حین استفاده از این لنزهای تماسی رنگی، به یکسری نکات بهداشتی توجه داشته باشید. زیرا ممکن است درگیر عفونت و التهاب چشم شوید. نکته دیگر اینکه لنزهای رنگی باید توسط چشم پزشک تجویز شوند و از استفاده خودسرانه آنها بر روی چشمهای خود بپرهیزید.
لنزها در دو نوع لنز نسخهای و ساده موجود هستند؛ اما لنزهای رنگی تجویز شده توسط دکتر مطمئنتر است، چون خرید لنز بدون نسخه خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش میدهد:
- حساسیت چشمی (خارش و ریزش اشک)
- تاری دید
- قرنیه خراشیده شده
همچنین تمیز کردن و مراقبت نکردن درست از لنزهای تماسی میتواند در برخی موارد منجر به نابینایی و سایر مشکلات چشمی شود. اگر به فکر خرید لنز هستید، با چشمپزشک خود صحبت کنید تا شما را راهنمایی کند.
عمل تغییر رنگ چشم را چه پزشکی انجام میدهد؟
عمل تغییر رنگ چشم را باید جراح ومتخصص چشم انجام دهد. چشمپزشک میتواند با بررسی شرایط چشم و ارزیابی خطرات و عوارض عمل، شما را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کند و بهترین روش را برای تغییر رنگ چشم به شما پیشنهاد کند؛ بنابراین، اگر قصد انجام رنگی کردن چشم با لیزر را دارید، حتماً از یک چشمپزشک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
سوالات متداول عمل تغییر رنگ چشم
بله. عمل تغییر رنگ چشم، میتواند باعث آسیبهای چشمی، اختلال در بینایی و حتی کوری شود.
تغییر دائمی چشمهای قهوهای به آبی با روشی ایمن، در حال حاضر غیرممکن است.
در حال حاضر روش تغییر رنگ چشم با جراحی کراتو پیگمنتاسیون کم خطر و کم عوارض تر است. روشهای موجود اغلب با عوارض زیادی همراه هستند و نتایج آنها قابل پیشبینی نیست.
پاسخ به این سؤال به روش عمل تغییر رنگ چشم بستگی دارد. مثلاً در روش تغییر رنگ چشم با لیزر، رنگ چشم به میزان رنگدانههای عنبیه بستگی دارد و ممکن است رنگ چشم فقط به رنگهای آبی یا سبز تغییر کند. در حالیکه در روش ایمپلنت عنبیه، یک عنبیه مصنوعی با رنگ دلخواه در چشم قرار داده میشود. در این روش، فرد میتواند رنگ چشم خود را به هر رنگی که میخواهد تغییر دهد. البته باز هم نتیجه نهایی عمل میتواند با انتظار و توقع فرد متفاوت باشد.
این موضوع به تکنیک جراح و شیوه عمل بستگی دارد. مثلاً در روش لایه برداری با لیزر، معمولاً میزان رنگدانههای عنبیه چشم را کاهش میدهند.
جمعبندی
در این مقاله تلاش کردیم هر آن چه که درباره عمل رنگی کردن چشم باید بدانید را بررسی کنیم. به طور کلی، لیزر کراتو پیگمانتاسیون، لیزر دیپگمنتیشن و جراحی کاشت عنبیه روشهایی هستند که امروزه برای تغییر رنگ چشم استفاده میشوند. قبل از در نظر گرفتن هر روشی برای تغییر رنگ چشم، مهم است که سلامت چشمان خود را اولویت قرار دهید. با یک چشم پزشک معتبر مشورت کنید تا در مورد خطرات و مزایای احتمالی هر روشی شما را راهنمایی کند.
4 در مورد “عمل تغییر رنگ چشم [عوارض باورنکردنی!]”
آیا واقعا عمل تغییر رنگ چشم باعث کوری میشه؟
با سلام
بله. برخی از خطرات احتمالی عمل تغییر رنگ چشم ابتلا به آب سیاه گلوکوم و یوئیت است.
هزینه تغییر رنگ چشم چقدره آقای دکتر؟
با سلام
شادی عزیز
250 تا 300 میلیون تومان