دوربینی چشم [علت و درمان هایپروپیا]

دوربینی چشم یا هایپروپیا یک نوع مشکل بینایی است و سبب می‌شود که دید نزدیک واضح نباشد. به عنوان مثال فرد میانسال هنگام نگاه کردن به اجسام نزدیک، تصویر آن‌ها را تار می‌بیند. با وجود همچین عارضه‌ای، مشاهده صحنه‌ها و اشیاء از فاصله نزدیک، با سردرد و فشار بر چشم‌ همراه است‌. تجویز عینک، لنزهای تماسی ویژه و همچنین جراحی می‌توانند دید شخص را اصلاح کرده و مشکل بینایی آن را به مقدار خیلی زیادی کاهش دهند.

قصد داریم در این مقاله به بررسی دور بینی چشم بپردازیم. همچنین با علائم، علل، روش‌های تشخیص، پیشگیری و درمان این اختلال بینایی نیز آشنا شویم. با ما همراه باشید.

دوربینی چیست؟

دوربینی چشم یا هایپروپیا چیست؟

دوربینی چشم یا هایپروپیا یکی از بیماری‌های مربوط به چشم است که دید افراد دچار مشکل می‌شود. آن دسته از افرادی که مشکل دوربینی دارند، اجسام دور را واضح می‌بینند، اما اجسام نزدیک را به صورت تار می‌بینند. به طوریکه مطالعه کتاب برای شخص درگیر این عارضه دشوار است. چنانچه دور بینی چشم شدید باشد، فرد فقط می‌تواند اجسام بسیار دور را ببیند و اجسام نزدیک را به صورت کاملا تار مشاهده می‌کند. البته اگر این عارضه خفیف باشد، اجسام نزدیک‌تر با وضوح بیشتری دیده می‌شوند.

بر خلاف نزدیک بینی چشم در این گونه افراد، چشم قادر به شکست نور به‌درستی نیست و تصاویر در فاصله نزدیک چشم، تار دیده می‌شوند. اختلال دوربینی چشم ممکن است هم کودکان و هم بزرگسالان را تحت تاثیر قرار دهد. گاهی اوقات، کودکانی که درگیر دوربینی خفیف تا متوسط هستند، مشکل خاصی در بینایی آن‌ها رخ نمی‌دهد. زیرا عدسی و ماهیچه چشم بر این عارضه غلبه می‌کند.

بر طبق گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا، آن دسته از بزرگسالانی که درگیر اختلالات بینایی نیستند، لازم است که از سن ۴۰ سالگی تقریبا هر ۲ یا ۴ سال یک بار، برای معاینه چشم‌های خود به پزشک متخصص مراجعه کنند. در افراد ۶۵ سال و بالاتر از آن، انجام چکاپ چشم هر ۱ یا ۲ سال یک بار ضروری است. چنانچه فشار خون بالا، دیابت یا سابقه خانوادگی بیماری چشم دارید، نباید برای معاینه چشم تا ۴۰ سالگی صبر کنید.

همچنین لازم است که سلامت چشم نوزادان در سنین ۶ ماهگی تا ۱ سالگی بررسی شود. کودکان بین سنین ۳ تا ۳٫۵ سالگی نیز باید پیش از شروع مدرسه و هر ۱ یا ۲ سال یک بار بعد از ۷ سالگی، چکاپ بینایی انجام دهند. برای انجام چکاپ و آزمایشات سلامت چشم با پر کردن فرم زیر می‌توانید از بهترین چشم پزشک اهواز و ماهشهر دکتر بیگی وقت مشاوره بگیرید.

برای دریافت مشاوره رایگان دوربینی چشم فرم زیر را پر کنید.

مشخصات(ضروری)
دریافت نوبت جهت انجام خدمات:
محل درمان:

علائم و نشانه‌ های دور بینی چشم

علائم و نشانه های دوربینی

دوربینی چشم دارای یکسری علائم و نشانه‌ها است که می‌توانند تشخیص این عارضه را آسان کنند. اگر درگیر هر یک از علائم زیر هستید، حتما باید به پزشک متخصص برای تشخیص و معاینه دوربینی چشم مراجعه کنید:

  • تاری دید به طوری که اجسام نزدیک به صورت تار دیده می‌شوند.
  • برای دیدن تصاویر اشیا به شکل واضح، باید به طور مداوم پلک بزنید.
  • نشانه‌های مربوط به خستگی چشم شامل درد و سوزش در اطراف و داخل چشم دارید.
  • بعد از انجام فعالیت‌هایی که به مشاهده نزدیک نیاز دارند، نظیر نقاشی، مطالعه، کار با گوشی و کامپیوتر، چشمان شما درد گرفته و یا دچار سردرد می‌شوید.

علل دوربینی چشم چیست؟

دو بخش عدسی و قرنیه در ساختار چشم، به وضوح و تمرکز تصاویر کمک می‌کنند. این دو بخش انحنای مشخصی داشته و نور ورودی به چشم‌ها را شکست می‌دهند. با شکست نور، تصویر به صورت واضح بر روی شبکیه چشم تشکیل می‌شود و به دنبال آن، می‌توانیم تصویر اجسام را ببینیم. اما گاهی اوقات عدسی و قرنیه دچار یکسری مشکلات می‌شوند و فرد در دیدن اجسام دور دچار مشکل می‌شود.

اگر خمیدگی قرنیه کم باشد یا کره چشم از حد طبیعی کوچکتر باشد، فرد درگیر دوربینی چشم می‌شود. این عارضه سبب می‌شود که تصویر به جای تشکیل روی شبکیه، در پشت کره چشم به وجود بیاید. در نتیجه تصویر اجسام نزدیک، تار و مبهم به نظر می‌رسند.

دور بینی چشم چه عوارضی دارد؟

اگر نسبت به دوربینی چشم بی توجه باشید، ممکن است یکسری عوارض احتمالی برای شما ایجاد شود. چند مورد از مهم‌ترین عوارض این اختلال چشمی به شرح زیر است:

  1. خستگی چشم : برای حفظ تمرکز باید چشم‌های خود را فشار دهید و این وضعیت سبب سردرد و خستگی چشم می‌شود.
  2. چشم ضربدری : در تعدادی از کودکان، عارضه دور بینی چشم موجب می‌شود که چشم‌ها ضربدری شوند. یکسری عینک‌ها با عدسی‌های ویژه قادر هستند که این مشکل را برطرف نمایند.
  3. کاهش کیفیت زندگی : اگر عارضه دوربینی چشم درمان نشود، دید فرد محدود می‌شود. به گونه‌ای که شخص برای انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره خود با مشکل مواجه خواهد شد.
عوارض دوربینی

چگونه می‌ توان دوربینی چشم را تشخیص داد؟

لازم است که برای تشخیص به موقع انواع عیوب انکساری چشم، هر چند مدت یکبار برای معاینات چشم‌های خود به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک متخصص چشم، یکسری معاینات را برای تشخیص مشکل نزدیک بینی، دوربینی، پیری یا آستیگماتیسم چشم انجام می‌دهد. پزشک ممکن است از چندین عدسی برای بررسی دید نزدیک و دور استفاده کند. ایشان برای تشخیص دقیق دوربینی چشم از تست‌های زیر کمک می‌گیرد:

پیشگیری از دوربینی چشم

با هیچ روشی نمی‌توان از دوربینی پیشگیری کرد. اما توجه کردن به یکسری نکات، کمک بسیاری به بهبود سلامت چشم خواهد کرد. این موارد عبارتند از:

درمان دور بینی چشم

پزشک متخصص برای درمان عارضه دوربینی چشم، استفاده از لنز اصلاحی یا انجام جراحی پیر چشمی را تجویز می‌کند. با کمک این روش‌ها می‌توان تمرکز نور بر روی شبکیه را اصلاح نمود. پزشک بر اساس سن بیمار و شدت دوربینی، بهترین و مناسب‌ترین روش درمانی را پیشنهاد می‌دهد. در ادامه به بررسی این روش‌های درمانی می‌پردازیم:

لنزهای تجویزی

گاهی اوقات برای کودکان انجام هیچ روش درمانی پیشنهاد نمی‌شود. زیرا در سنین پایین، لنزهای داخل چشم به مقدار کافی انعطاف پذیر هستند و مشکل دوربینی را برطرف می‌کنند. اما با بالا رفتن سن یا شدیدتر شدن عارضه دوربینی چشم، به یک روش درمانی نیاز است. هر قدر که سن بالاتر می‌رود، خاصیت انعطاف پذیری لنزهای داخل چشم کاهش پیدا می‌کنند و باید از لنزهای تجویزی استفاده نمود‌.

لنز برای دوربینی چشم

این لنزهای تجویزی، کوچک بودن کره چشم یا انحنای کم قرنیه را برطرف کرده و سبب می‌شوند که نور به جای پشت شبکیه، بر روی شبکیه متمرکز شود. انواع لنزهای تجویزی عبارتند از:

عینک: لنزهای عینک، تنوع زیادی دارند. این روش کاملا ساده و ایمن است و منجر به تقویت قدرت بینایی فرد می‌شود.
لنزهای تماسی: این لنزها بر روی مردمک چشم قرار می‌گیرند. استفاده از آن‌ها مقداری دشوار است و به رعایت یکسری مراقبت‌های ویژه نیاز دارد. طرح و مواد سازنده این لنزها متفاوت است تا برای تمامی اشخاص مناسب باشند.

جراحی لیزری چشم

امروزه با پیشرفت علم پزشکی، روش‌های متعددی برای عمل جراحی چشم و درمان مشکلات بینایی وجود دارد. از روش جراحی انکساری اغلب برای درمان مشکل نزدیک بینی استفاده می‌شود. اما امروزه این شرایط فراهم است که گاهی اوقات برای برطرف نمودن دوربینی خفیف تا متوسط نیز از روش جراحی استفاده نمود. پزشک جراح شکل انحنای قرنیه را تغییر می‌دهد تا این عارضه برطرف شود. در نظر داشته باشید که در دوربینی شدید چشم، جراحی انکساری کارساز نخواهد بود. تکنیک‌های جراحی انکساری چشم به شرح زیر است:

  • (LASIK): روش عمل جراحی لیزیک چشم در شیراز نسبت به بقیه روش‌های جراحی‌ انکساری سریع‌تر انجام می‌شود و عوارض بعد از عمل کمتری نیز دارد. جراح در این روش، یک فلپ نازک در قرنیه ایجاد کرده و انحنای قرنیه را به وسیله لیزر اصلاح می‌کند.
  • (PRK): عمل جراحی پی آر کی مشابه جراحی لازک است. فرق آن در این است که اپیتلیال به صورت کامل برداشته می‌شود. پس از تغییر شکل قرنیه با کمک لیزر، اپیتلیال جایگزین نشده و به طور طبیعی رشد خواهد کرد.
  • (LASEK): در پوشش محافظ بیرونی قرنیه به اسم اپیتلیال فلپ بسیار نازک ایجاد شده و انحنای لایه خارجی قرنیه با کمک لیزر تصحیح می‌شود. به این تکنیک، لازک گفته می‌شود.

چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!

پیشرفته‌ترین تجهیزات جراحی

بیش از 2500 جراحی چشم موفق

رضایت‌مندی بیماران

جدیدترین متدهای درمان

دکتر وحید بیگی جراح و متخصص چشم

درمان دوربینی چشم با جراحی

ممکن است پزشک برای درمان دوربینی چشم، انجام عمل جراحی را پیشنهاد دهد. به عنوان مثال، عمل جراحی لیزیک برای آن دسته از افرادی کمک کننده است که درجه دوربینی آن‌ها خفیف‌تر است. همچنین درمان دوربینی چشم با لیزر نیز راهکار موثری خواهد بود. از لیزر به هدف تغییر شکل قرنیه استفاده می‌شود. اشخاصی که مشکل دوربینی در آن‌ها شدیدتر است، تعویض لنز انکساری می‌تواند بسیار مفید باشد. در این عمل جراحی، لنز طبیعی را به وسیله یک لنز داخل چشمی (IOL) جایگزین می‌کنند تا بینایی و دید فرد بهبود یابد. روش‌های عمل جراحی چشم به هدف درمان مشکل دوربینی عبارتند از:

چه زمانی باید برای درمان دور بینی چشم به پزشک مراجعه کنیم؟

توصیه می‌شود که اگر هر گونه ضعف یا مشکلی در خصوص چشمان خود دارید و یا دید کاملا واضحی ندارید، حتما به یک پزشک متخصص چشم خبره و مجرب مراجعه کنید. همچنین به یاد داشته باشید که حتی در شرایط نرمال نیز باید سالیانه حداقل یک بار به متخصص چشم مراجعه نمایید تا هر نوع عارضه یا اختلال در چشم‌ها را به موقع تشخیص دهد.

سوالات متداول دور بینی چشم

آیا می‌ توان دوربینی چشم را با طب سنتی درمان نمود؟

امکان درمان دوربینی یا نزدیک بینی چشم با هیچ روش طب سنتی وجود ندارد. تنها راه درمان این عارضه، استفاده از عینک، لنز یا عمل جراحی است.

چه چیزی سبب دور بینی در سنین بالا می‌ شود؟

با بالا رفتن سن، قدرت تمرکز چشم‌ها کاهش می‌یابد. به طوری که لنز طبیعی چشم سفت شده و خاصیت انعطاف پذیری آن به مقدار زیادی از بین می‌رود. در نتیجه فرد دچار دوربینی شده و در دیدن اجسام نزدیک با مشکل مواجهه می‌شود.

آیا دوربینی چشم با افزایش سن بدتر می ‌شود؟

به طور معمول با بالا رفتن سن، ریسک ابتلا به عیوب انکساری چشم بیشتر می‌شود. به طوری که بیشتر از نیمی از اشخاص بالای ۶۵ سال سن درگیر دوربینی خفیف تا شدید هستند. معمولا در سنین پایین، عارضه دور بینی چشم با لنزهای طبیعی انعطاف پذیر چشم برطرف می‌شود و قدر بینایی فرد تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد. اما در سنین بالاتر با  توجه به کاهش انعطاف پذیری، شخص دچار تاری دید یا درد چشم خواهد شد.

آیا احتمال دارد که فردی به صورت ناگهانی دچار دوربینی چشم شود؟

عوامل متعددی می‌توانند سبب دوربینی ناگهانی چشم شوند. یکی از نشانه‌های اصلی پیر چشمی، شروع ناگهانی دوربینی است. همچنین گاهی این اختلال به صورت ارثی به فرد منتقل می‌شود.

کلام نهایی

در این محتوا به بررسی دوربینی چشم پرداختیم. همچنین با علائم، علت‌ها و روش‌های تشخیص، پیشگیری و درمان این مشکل چشمی نیز آشنا شدیم. توصیه می‌شود سالی یک الی 2 مرتبه برای معاینه چشم به کلینیک چشم پزشکی دکتر وحید بیگی در ماهشهر مراجعه نمایید. ایشان با توجه به مهارت و تجربه بالایی که دارند، می‌توانند این عارضه را در شما تشخیص داده و بهترین و مناسب‌ترین روش‌های درمانی آن را نیز برای شما تجویز کند.

مشاوره حضوری درمان دوربینی چشم در ماهشهر

اگر ساکن استان خوزستان از جمله شهرهای اهواز و ماهشهر و یا اطراف آن هستید و برای درمان دوربینی چشم قصد مراجعه به یک چشم پزشک خوب را دارید، می‌توانید به مطب دکتر وحید بیگی مراجعه کنید.

آدرس: ماهشهر ؛میدان امام،خیابان باهنر ،جنب عینک زایس

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
تخفیف تابستانه
برای اطلاع از هزینه انواع جراحی چشم کلیک کنید.