شایع ترین علل تاری دید

تاری دید به عنوان یکی از مشکلات شایع در میان افراد شناخته می‌شود. این عارضه ممکن است به دلایل متعددی از قبیل عیوب انکساری چشم، بیماری‌های چشمی، عوامل محیطی و بیماری‌های عمومی در بدن ایجاد شود. علاوه بر آن، مصرف یکسری از داروها نیز با عارضه تار شدن دید چشم همراه خواهد بود. شدت این نوع مشکل چشمی از خفیف تا شدید متغیر است و می‌تواند در شما موقتی یا همیشگی اتفاق بیفتد. چنانچه مایل هستید که با شایع‌ترین علل تار شدن دید آشنا شوید، مطالعه این محتوا به شما پیشنهاد می‌شود.

شایع ترین علل تاری دید

تاری دید چیست؟

تار شدن دید چشم عارضه‌ای است که در آن افراد نمی‌توانند جزئیات دقیق اجسام را مشاهده کنند. به طوری که حس می‌کنند فیلتری در مقابل چشم‌هایشان قرار گرفته است. تار شدن چشم ممکن است در یک یا هر دو چشم اتفاق بیفتد. همچنین هیچ گونه رده سنی خاصی نیز ندارد و ممکن است از کودکان گرفته تا افراد مسن به آن دچار شوند.

شایع ترین علل تاری دید

شایان ذکر است که علل متعددی در بروز عارضه این بیماری نقش دارند. پزشک متخصص چشم می‌تواند از طریق معاینه و بررسی بیمار به آن‌ها پی ببرد. چند مورد از شایع‌ترین علت‌های رخ دادن دید ابری چشم عبارتند از:

  1. عیوب انکساری چشم مثل نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و …
  2. عوامل محیطی از جمله استرس، وارد شدن ضربه به چشم و …
  3. بیماری‌های چشمی از قبیل آب مروارید، آب سیاه، آسیب دیدن شبکیه و …
  4. مصرف برخی داروها
  5. یکسری بیماری‌های عمومی بدن مثل میگرن، دیابت، سکته مغزی و …

برای دریافت نوبت معاینه درمان تاری چشم فرم زیر را پر کنید.

مشخصات(ضروری)
دریافت نوبت جهت انجام خدمات:
محل درمان:

عیوب انکساری چشم و تاری دید

تاری دید به دلیل عیوب انکساری چشم

1️⃣ نزدیک بینی: بیماران درگیر مشکل نزدیک بینی، اجسام نزدیک را به خوبی می‌بینند ولی برای مشاهده اشیای دور، دید تاری دارند.

2️⃣ دوربینی: در این حالت، فرد مشکلی در مشاهده اجسام دور ندارد، اما اشیای نزدیک را به صورت تار مشاهده می‌کند.

3️⃣ آستیگماتیسم: علت رخ دادن عارضه آستیگماتیسم، انحنای نامتقارن عدسی یا قرنیه چشم است که ممکن است سبب بروز این بیماری در همه فاصله‌ها از چشم شود.

4️⃣ پیرچشمی (پرس‌ بیوپیا): به طور معمول، اختلال پیر چشمی با بالا رفتن سن و کاهش انعطاف پذیری عدسی چشم اتفاق می‌افتد. به دنبال آن، فرد در مشاهده اجسام نزدیک با مشکل تار شدن دید روبه‌رو خواهد شد.

تار شدن دید چشم به دلیل عوامل محیطی 

تاری دید به علت بیماری‌ های چشمی 

  • آب مروارید (کاتاراکت): برخی از افراد با بالا رفتن سن به دلیل کدورت عدسی چشم، به بیماری آب مروارید مبتلا می‌شوند. این عارضه می‌تواند تاری دید را در این بیماران به همراه داشته باشد. (تاری دید بعد از عمل آب مروارید)
  • آب سیاه (گلوکوم): در بیماری آب سیاه به دلیل بیشتر شدن فشار داخل چشم، به عصب بینایی آسیب وارد می‌شود. به دنبال آن، تار شدن دید چشم رخ خواهد داد.
  • تومور چشمی: این بیماری می‌تواند با ملتهب کردن چشم و بافت‌های اطراف آن منجر به مختل کردن بینایی و تاری دید ناگهانی در چشم شود.
  • قوز قرنیه (کراتوکونوس): احتمال دارد که تغییر شکل و نازک شدن قرنیه چشم سبب این اختلال در افراد شود.
تاری دید به علت بیماری‌ های چشمی 
  • دژنراسیون ماکولا: بروز این عارضه در اغلب موارد در سنین بالا اتفاق می‌افتد. بیمارانی که به دژنراسیون ماکولا مبتلا هستند، ممکن است بینایی مرکزی خود را از دست داده و بینایی ناواضح در هنگام مشاهده اجسام داشته باشند.
  •  عفونت چشم: احتمال دارد که دید ابری چشم به علت عفونت چشمی رخ دهد. در اغلب مواقع، این عفونت چشم بافت قرنیه را درگیر می‌کنند. لازم به ذکر است که ورم ملتحمه، کراتیت هرپس، یووئیت و اندوفتالمیت از جمله عفونت‌های شدید چشم به شمار می‌آیند.
تاری چشم به دلیل ضربه به چشم
  • تجمع مایعات در چشم: جمع شدن مایعات در چشم می‌تواند به عصب بینایی فشار وارد کرده و به آن آسیب برساند. در اثر آسیب دیدن عصب بینایی، تار شدن دید چشم اتفاق خواهد افتاد.
  • آسیب دیدن شبکیه چشم: در صورتی که اتصال بین شبکیه و بافت عصبی و خونی پشت چشم قطع شود، بیمار علائمی نظیر تار شدن دید چشم، نور درخشان و نقاط تاریک در چشم را تجربه می‌کند. در این وضعیت لازم است که برای جلوگیری از کوری همیشگی، با مراجعه به چشم پزشک سریعا به فکر درمان آن باشید.

مصرف برخی داروها و تار شدن چشم

این احتمال وجود دارد که مصرف یکسری از داروها به عنوان یک عارضه جانبی منجر به بروز مشکلاتی در بینایی مثل تاری دید شود. داروهایی از جمله آنتی‌هیستامین‌ها، استروئیدها و داروهای ضد مالاریا می‌توانند دید فرد را تار کنند. در صورتی که از این داروها استفاده می‌کنید و درگیر این بیماری در یک یا هر دو چشم شده‌اید، بایستی برای تجویز داروی جایگزین به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!

پیشرفته‌ترین تجهیزات جراحی

بیش از 2500 جراحی چشم موفق

رضایت‌مندی بیماران

جدیدترین متدهای درمان

دکتر وحید بیگی جراح و متخصص چشم

تار شدن دید چشم به دلیل بیماری‌ های عمومی 

  • دیابت: این عارضه می‌تواند با آسیب رساندن به رگ‌های خونی در شبکیه، منجر به بروز این بیماری شود.
  • فشار خون بالا: ممکن است که فشار خون بالا با ایجاد تغییرات در عروق خونی چشم، دید فرد را تار کند.
  • فشار خون پایین: افرادی که فشار خون پایینی دارند، معمولا به سرگیجه و تاری دید دچار هستند.
  • میگرن: یکسری از بیماران در زمان بروز حمله میگرن، هاله‌های نورانی را مشاهده کرده و دید تاری دارند.
  • کم خونی: کاهش بسیار زیاد هموگلوبین در خون ممکن است در اکسیژن رسانی به عروق چشم اختلال ایجاد کرده و منجر به تار شدن چشم شود.
تار شدن چشم به دلیل بیماری های چشمی
  • پری اکلامپسیا: این عارضه به عنوان یکی از بیماری‌هایی که معمولا در آخرین هفته‌های بارداری می‌تواند مادر و جنین را تهدید کند، شناخته می‌شود. علت اصلی بروز پری اکلامپسیا، افزایش فشار خون است. بیمارانی که به این عارضه مبتلا هستند، علائمی مثل دید تار، دوبینی، اضطراب، تنگی نفس، مشاهده نقاط نورانی و غیره را تجربه می‌کنند.
  • بیماری ام اس: در بیماری ms به دلیل مورد حمله قرار گرفتن غلاف سلول‌های عصبی مغز و نخاع، به عصب‌های چشمی فرد آسیب وارد می‌شود. این افراد به صورت ناگهانی به دید ابری چشم دچار خواهند شد.
  • سکته مغزی: دید ابری چشم به همراه دوبینی، افتادگی صورت، سرگیجه، بی حسی و ضعف در یک دست، عدم تعادل و همچنین مشکلات در تکلم ممکن است یکی از نشانه‌های سکته مغزی در افراد باشد. در صورت مواجه شدن با این علائم بایستی در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.
تاری چشم به دلیل تومور مغزی

پسوریازیس: این عارضه پوستی در دسته بیماری‌های خود ایمنی قرار دارد. در پسوریازیس، رشد بیش از حد سلول‌های پوستی مشاهده می‌شود. بروز این بیماری به همراه مشکلاتی از جمله قرمزی و خارش پوست، التهاب و درد در قسمت‌هایی از پوست و همچنین ایجاد یکسری لایه‌های پوستی ضخیم از جمله علائم و نشانه‌های پسوریازیس به شمار می‌آیند.

تومور مغزی: این نوع عارضه به عنوان یک بیماری سخت و ترسناک شناخته می‌شود که در آن به نواحی مختلف مغز فشار وارد خواهد شد. تومور مغزی می‌تواند منجر به بروز یکسری اختلالات در بیماران شود و به درمان و مدیریت سریع نیاز دارد. کسانی که تومور مغزی دارند، معمولا درگیر مشکلاتی از جمله تار شدن چشم، حالت تهوع، استفراغ، تشنج، خواب آلودگی، سردرد مداوم و تغییرات خلقی و شخصیتی هستند.

پارکینسون: در اشخاصی که درگیر بیماری پارکینسون هستند، ممکن است در گذر زمان قدرت بینایی آن‌ها تضعیف شود. به طوری که نمی‌توانند اجسام را به صورت واضح ببینند.

اهمیت مراجعه به چشم پزشک برای درمان تاری دید

چنانچه عارضه این بیماری برای مدت‌های طولانی ادامه‌دار باشد و برطرف نشود، ممکن است نشانه بیماری‌های خطرناکی نظیر سکته مغزی باشد. برای این منظور، اگر دید تار چشم در شما با استراحت کافی برطرف نشد، لازم است که در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید. همچنین اگر علائم مانند ابری شدن ناگهانی بینایی، تاری دید در بارداری به همراه سردرد و سرگیجه، اختلال در تکلم و تاری چشم‌ها و تاری دید در یک چشم را تجربه کردید، بایستی در اولین فرصت برای درمان آن اقدام کنید.

کلام نهایی

در این محتوا به بررسی تار شدن دید پرداختیم. دانستیم که علل مختلفی در بروز این عارضه نقش دارند. یکسری از آن‌ها به خوبی درمان می‌شوند و برخی هم نیازمند درمان‌های سریع و جدی‌تر هستند. در صورت تجربه علائم و نشانه‌های این بیماری بایستی در اسرع وقت به چشم پزشک مراجعه کنید. زیرا ایشان می‌تواند با بهره گرفتن از بهترین روش‌های درمانی، از پیشرفت دید ابری چشم جلوگیری کرده و آن را برطرف نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید