مراقبت های عمل شالازیون چشم نقش موثری در تسریع روند بهبودی این جراحی دارد. با وجود اینکه عمل شالازیون به عنوان یک جراحی ساده و با عوارض کم شناخته میشود، اما لازم است به منظور جلوگیری از بروز هر گونه عوارض احتمالی به یک سری دستورات و نکات مراقبتی توسط پزشک توجه داشته باشید.
چنانچه مایل هستید که اطلاعات خود را در خصوص این دستورات مراقبتی افزایش دهید، مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد میشود. در ادامه همراه ما باشید.
آشنایی با مراقبت های قبل از عمل شالازیون چشم
پزشکان توصیه دارند که پیش از انجام جراحی شالازیون چشم به یک سری دستورات و نکات مراقبتی توجه داشته باشید تا از رخ دادن مشکل در حین جراحی جلوگیری شود. در ادامه با این نوع مراقبت های عمل شالازیون چشم آشنا میشویم:
- در صورتی که از داروهایی با نسخه و یا بدون نسخه استفاده میکنید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- تا چند روز پیش از عمل شالازیون از مصرف الکل و مواد مخدر دوری کنید.
- تا یک هفته قبل از جراحی شالازیون، آرایش کردن چشم ممنوع است.
- در روز قبل از عمل لاک نزنید و ناخن مصنوعی نیز نداشته باشید.
- در صورتی که مژه مصنوعی دارید، آنها را پیش از جراحی جدا کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان جراحی شالازیون فرم زیر را پر کنید.
مراقبت های لازم در حین جراحی شالازیون چشم
شایان به ذکر است که همکاری بیمار نقش قابل توجهی در موفقیت آمیز بودن این جراحی دارد. بنابراین باید حتما یک سری دستورات و نکات مراقبتی ارائه شده توسط پزشک را در طول عمل رعایت نمایید. در ادامه با این نکات مراقبتی آشنا میشویم:
- در حین جراحی به نور سبز چشمک زن نگاه کنید و سر و چشمهای خود را حرکت ندهید.
- معمولا پزشک جراح در کمتر از ۲۰ ثانیه از لیزر استفاده میکند. شما نباید زمانی که صدای لیزر را میشنوید، چشم خود را حرکت دهید.
- نگرانی خاصی در خصوص پلک زدن در طول عمل نداشته باشید. زیرا پلکها با کمک یک نوع ابزار خاص از یکدیگر باز میشوند.
- به منظور جلوگیری از احساس درد در طول عمل از اخم کردن و فشار دادن به پلکها اجتناب کنید.
- نباید دستان خود را به محیط جراحی نزدیک کنید. زیرا احتمال ایجاد آلودگی زیاد است.
مراقبت های بعد از عمل شالازیون چشم
رعایت مراقبت های بعد از عمل شالازیون چشم در دوران نقاهت و بهبودی این جراحی اهمیت بسیار زیادی دارد تا بتوانید هر چه زودتر به روتین زندگی عادی خود برگردید و نتایج عمل نیز در شما موفقیت آمیز باشد. در ادامه با این نکات مراقبتی آشنا میشویم:
- حداقل یک الی دو هفته بعد از انجام جراحی شالازیون از لنزهای تماسی استفاده نکنید.
- این احتمال وجود دارد که بعد از برداشتن پانسمان، مقداری ترشحات خونی بر روی پانسمان یا داخل چشم مشاهده کنید. این اتفاق طبیعی است و نباید نسبت به آن نگرانی داشته باشید. بدین صورت که در طی یک الی دو روز پس از عمل شالازیون چشم رفع میشود.
- به مدت یک ماه پس از جراحی شالازیون، از آرایش کردن صورت و اطراف چشم خودداری نمایید.
- به مدت دو هفته از انجام فعالیتهای سنگین و کارهایی که ممکن است به چشم آسیب وارد کنند، بپرهیزید.
- به منظور کم شدن التهاب چشم و بهبود دید بایستی برخی قطرهها و پمادهای آنتی بیوتیک و استروئیدی ویژه که توسط چشم پزشک تجویز شدهاند را مصرف کنید.
- ممکن است کبودی و تورم در اطراف چشم را بعد از انجام این عمل تجربه کنید. این مشکلات کاملا طبیعی و گذرا هستند و بعد از گذشت تقریبا دو هفته از عمل بهبود مییابند.
جراحی و درمان انواع بیماریهای چشم، رفع عیوب انکساری و انجام جراحی زیبایی پلک توسط دکتر وحید بیگی با نمونه کارهای متعدد
بهبودی بعد از جراحی شالازیون چقدر طول می کشد؟
بهتر است بدانید که رعایت مراقبت های عمل شالازیون چشم اهمیت بسیار زیادی در کاهش دوران نقاهت و بهبودی این جراحی دارد. بدین صورت که چشم تحت درمان بعد از گذشت ۷ الی ۱۰ روز از عمل بهبود خواهد یافت و میتوانید به تدریج به روتین زندگی عادی خود برگردید. البته توصیه میشود که تا چندین هفته پس از جراحی از انجام هر نوع فعالیتهای آسیب زا به چشم جلوگیری نمایید.
رژیم غذایی بعد از عمل شالازیون
داشتن رژیم غذایی مناسب به عنوان یکی از مهمترین مراقبت های بعد عمل شالازیون چشم شناخته میشود. بدین صورت که چشم شما سریعا بهبود یافته و میتوانید به زندگی روزمره خود برگردید. به منظور جلوگیری از خشکی چشم و ورم پلک از نوشیدن آب و مایعات فراوان در طول روز غافل نشوید.
همچنین توصیه میشود که مواد غذایی ضد التهابی، حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهیهای چرب، زیتون و مغز گردو، برای درمان التهاب و تورم چشم مصرف کنید.
میوهها و سبزیجات نیز به دلیل دارا بودن انواع ویتامینها و مواد مغذی میتوانند در بهبود و ترمیم بافتهای بدن بسیار موثر باشند. همچنین بهتر است بدانید که منابع پروتئینی از جمله تخم مرغ، ماهی، گوشت سفید و محصولات لبنی نقش کمک کنندهای در بهبود سریع زخم بعد از عمل دارند.
بنابراین نباید مصرف آنها را در دوران نقاهت جراحی شالازیون چشم فراموش کنید. تا جای ممکن نیز سعی کنید مصرف نمک را کم کنید. در غیر این صورت، تورم اطراف چشم بعد از انجام این عمل بیشتر خواهد شد.
دوش گرفتن بعد از عمل شالازیون چشم
دوش گرفتن نیز به عنوان یکی از نکات مراقبتی بعد از عمل شالازیون چشم شناخته میشود. شما میتوانید چند روز بعد از انجام این عمل دوش بگیرید. البته بایستی مراقب باشید که فشاری به چشم تحت درمان وارد نشود. معمولا نباید تا یک هفته الی بیشتر به داخل چشم شما آب ورودکند. پزشک برای دوش گرفتن بعد از جراحی شالازیون چشم، یک سری دستورالعملهای ویژه را به شما ارائه میدهد که باید تمامی آنها را به صورت دقیق رعایت نمایید. اگر ساکن خوزستان هستید، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشر درباره عمل شالازیون چشم به کلینیک چشم پزشکی دکتر بیگی در اهواز و ماهشهر مراجعه نمایید.
رانندگی بعد از جراحی شالازیون پلک چشم
در حقیقت باید تا چندین روز بعد از عمل شالازیون پلک چشم از رانندگی کردن خودداری نمایید. توصیه میشود که در دوران نقاهت این جراحی به تمامی دستورات و مراقبت های عمل شالازیون چشم توجه داشته باشید و در صورت بهبودی چشم و داشتن دید خوب، میتوانید رانندگی کردن را از سر بگیرید.
جلوگیری از عفونت چشم بعد از عمل شالازیون
احتمال دارد که چشم بعد از انجام عمل شالازیون درگیر عفونت شود. این عفونت خود را با تورم، قرمزی و التهاب چشم نشان میدهد. چنانچه میخواهید از عفونت چشم در دوران نقاهت این عمل پیشگیری نمایید، باید از مصرف لنزهای تماسی و آرایش کردن چشم بپرهیزید. همچنین قبل از تماس دست با چشمها از تمیز بودن دستان خود نیز مطمئن باشید. پزشک متخصص چشم معمولا برای جلوگیری از ایجاد عفونت چشم بعد از عمل شالازیون، قطره آنتی بیوتیک یا پماد چشمی خاص را تجویز میکند.
چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!
پیشرفتهترین تجهیزات جراحی
بیش از 2500 جراحی چشم موفق
رضایتمندی بیماران
جدیدترین متدهای درمان
درمان کبودی اطراف چشم بعد از عمل شالازیون
یکی دیگر از مشکلات عمل شالازیون، مشاهده کبودی در اطراف چشم است که برخی از بیماران آن را تجربه میکنند. بهتر است که برای درمان این کبودی از کمپرس سرد بر روی چشم و اطراف آن استفاده نمایید. همچنین در دوران نقاهت عمل شالازین نیز از خم شدن و همچنین بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید. این کبودی موقتی است و بعد از گذشت حدود دو هفته از عمل برطرف میشود.
انجام چه کارهایی بعد از جراحی شالازیون ممنوع است؟
پزشکان توصیه میکنند که به منظور کاهش دوره نقاهت و بهبودی این عمل و همچنین پیشگیری از آسیب دیدن چشم، به مدت دو الی سه هفته بعد از عمل شالازیون از انجام کارهایی مثل آرایش چشم، مالش دادن چشم، شنا کردن، زدن لنزهای تماسی، ورود آب به چشم و غیره خودداری نمایید. در غیر این صورت، باید زمان زیادی را برای بهبودی چشم خود صبر کنید. همچنین احتمال التهاب، خونریزی و عفونت شدید در چشم نیز افزایش خواهد یافت.
بعد از عمل شالازیون در صورت مشاهده چه علائمی باید به متخصص چشم مراجعه کنیم؟
در صورت تجربه علائم و نشانههای زیر بعد از عمل شالازیون چشم بایستی حتما پزشک متخصص چشم خود را در جریان بگذارید:
- قرمزی زیاد در پشت چشم
- برطرف نشدن تورم پشت پلک
- ایجاد کبودی در پلک چشم
- خروج ترشحات زرد رنگ از قسمت پلک چشم
- احساس درد با شدت خیلی زیاد
- مختل شدن دید
- داشتن تب بالای ۳۸ درجه سانتی گراد
کلام آخر
در این مقاله با دستورات و مراقبت های عمل شالازیون چشم آشنا شدیم. دانستیم که رعایت این نکات مراقبتی در کاهش دوره نقاهت و بهبودی چشم تحت درمان بسیار کمک کننده خواهد بود. چنانچه میخواهید با توجه به وضعیت پزشکی خود و به صورت تخصصی با این نکات آشنا شوید، بهتر است که با چشم پزشک خود صحبت کنید.