راهنمای جامع جراحی شالازیون‌ و راهکارهای مراقبتی

یکی از رایج‌ترین‌ عارضه‌هایی که در پوست پلک ایجاد می‌شود، شالازیون‌ است؛ این عارضه بر اثر مسدود شدن محل خروج ترشحات غده چربی پلک به‌وجود می‌آید که باعث ایجاد برجستگی در لبه پلک خواهد شد. گاهی این عارضه به صورت خودبه‌خودی با استفاده از کمپرس گرم یا ماساژ بسیار ملایم برطرف می‌شود اما درصورت بزرگ بودن برجستگی و بروز مشکلاتی مانند تاری دید باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا جراحی شالازیون انجام شود.

در این جراحی با برداشتن غده چربی موجود در پلک، زیبایی فرد دوباره باز می‌گردد و درد آن برطرف می‌شود. گاهی افراد نسبت به این عارضه بی‌توجه‌اند، یا اقدام به فشار دادن برجستگی می‌کنند و از عوارض خطرناک آن بی‌خبرند. در این مقاله قصد توضیح کامل در رابطه با عمل شالازیون، مراقبت‌های قبل و بعد آن داریم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

جراحی شالازیون‌

آشنایی با نحوه جراحی شالازیون

یکی از انواع ضایعه‌های پلک که بر اثر تغییر ساختار غده‌های‌ چربی پلک به وجود می‌آید، شالازیون است. برای برطرف کردن این عارضه، جراحی صورت می‌گیرد تا توده خارج شود. شالازیون یک توده خوش خیم و غیرسرطانی است که درصورت کوچک بودن، در مدت زمان کوتاهی خود به خود برطرف می‌شود. هنگامی که این غده به مرور بزرگ شود و مشکلاتی همچون سوزش چشم یا تاری دید را به وجود بیاورد، فرد نیازمند جراحی شالازیون است. جهت تخلیه شالازیون، باید به بهترین متخصص چشم اهواز و یا شهر خود مراجعه کنید.

برای انجام این جراحی از بی‌حسی‌های موضعی نظیر اپی‌نفرین استفاده می‌کنند. معمولا این عمل حدود ۲۰ تا ۴۵ دقیقه زمان‌می‌برد و ۲ الی ۳ هفته بعد بهبود می‌یابد. در ادامه مراحل انجام جراحی را به اختصار توضیح می‌دهیم:

🔷نخستین مرحله، آماده‌سازی بیمار جهت انجام پروسه جراحی است؛ سپس توسط پزشک، بیمار معاینات لازم را انجام می‌دهد.

🔷شروع جراحی با تزریق داروهای بی‌حس کننده به ناحیه اطراف شالازیون ( پلک) است. در این زمان احتمالا بیمار کمی احساس درد و سوزش داشته باشد.

🔷مرحله بعدی استفاده از یک کلمپ شالازیون جهت باز نگه‌داشتن پلک حین عمل است. پزشک باتوجه به اندازه شالازیون، میزان برش ایجاد شده در پشت یا جلوی پلک را تعیین می‌کند. درصورت بزرگ بودن شالازیون، معمولا برش در جلوی پلک ایجاد می‌شود.

🔷در مرحله‌ی بعدی با استفاده از ابزارهای جراحی، محتویات درون شالازیون را خارج می‌کنند. پس از خارج‌سازی محتویات، یک پنبه روی محل زخم‌ قرار می‌دهند و کلمپ را برمی‌دارند؛ سپس به محل زخم‌ فشار وارد می‌کنند.

🔷معمولا برش ایجاد شده جهت تخلیه شالازیون، به شکل خودبه‌خودی بهبود می‌یابد؛ درصورتی که این برش بزرگ باشد، ممکن است پزشک بخیه بزند.

در رابطه با شباهت‌ها و تفاوت‌های شالازیون با درمان گل مژه حتماً مقاله مربوط به گل مژه را با دقت مطالعه کنید.

کدام دسته از افراد نیازمند انجام جراحی شالازیون هستند؟

شالازیون

شالازیون معمولا در افرادی که مشکلاتی مانند انسداد غدد چربی در پلک دارند، به‌وجود می‌آید. برای برطرف شدن این عارضه، گاهی جراحی صورت می‌گیرد. معمولا این جراحی برای افرادی که تا مدت طولانی با تورم پلک چشم مواجه هستند و این مشکل برایشان مزمن شده است، به عنوان یک گزینه درمانی می‌باشد. از طرفی اگر شالازیون باعث مشکلاتی مانند محدودیت در دید و درد شود، پزشک می‌تواند عمل جراحی را توصیه کند تا این عوارض را کاهش دهد.

برخی افراد به دلیل جلوگیری یا بهبود ظاهر و زیبایی چشم، به عمل شالازیون نیاز دارند. در این افراد ممکن است که وجود ورم در ناحیه چشم‌ آنها ظاهری ناخوشایند ایجاد کند. گاهی برخی بیماری‌های چشمی ممکن است باعث انسداد غده چربی شوند. درنتیجه افراد مبتلا به این بیماری‌ها، به عنوان بخشی از درمان، به جراحی شالازیون چشم اقدام می‌کنند.

✔همچنین درصورتی که غده چربی به علت مشکلات عملکردی، در انتقال چربی ناتوان باشد، ممکن است نیاز به جراحی شالازیون چشم باشد تا انسداد رفع شود و عملکرد بهبود یابد.

برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید.

مشخصات(ضروری)
دریافت نوبت جهت انجام خدمات:

نکات مراقبتی قبل از انجام جراحی شالازیون

مراقبت‌های قبل ازعمل شالازیون به شدت مهم است تا جراحی شالازیون با موفقیت و با حداقل عوارض انجام شود. در ادامه چند نکته مرتبط با مراقبت‌های پیش از عمل شالازیون چشم را ذکر می‌کنم:

  1. مشاوره با پزشک: قبل از هر اقدامی، مشاوره با چشم پزشک الزامی است. پزشک می‌تواند با تشخیص دقیق بیماری، میزان نیاز به عمل را بررسی کند.
  2. تست‌های قبل عمل : پزشک احتمالا آزمون‌هایی مانند تست‌های خون، اندازه‌گیری فشار خون و سایر تست‌های مرتبط درخواست کند.
  3. داروها و محدودیت‌ها: اگر بیمار داروهای خاصی مصرف می‌کند، بهتر است با پزشک خود در مورد ادامه یا تعلیق مصرف آنها صحبت کند.
  4. تدابیر بهداشتی: حفظ بهداشت چشم‌ها قبل از عمل بسیار مهم است. پزشک استفاده از قطره‌ها یا محلول‌های چشمی معمولاً توصیه می‌شود.
  5. پیشگیری از عفونت: در صورت داشتن علائم عفونت چشمی، به پزشک خود اطلاع دهید. رعایت دقیق بهداشت دست‌ها در این موضوع اهمیت دارد.
  6. تدابیر قبل از عمل: به عنوان مثال، خوردن یک وعده سبک پرپروتئین، قبل از عمل ممکن است مناسب باشد. همچنین، اطمینان از عدم استفاده از آرایش چشم مفید است.
  7. آماده‌سازی روحی:  آمادگی روحی و روانی در مواجهه با عمل مهم است. تحقیق و گفت‌وگو با پزشک در مورد جزئیات عمل می‌تواند اعتماد به نفس را افزایش دهد.

راهکارهای مراقبتی مهم بعد از جراحی شالازیون

مراقبت های بعد از عمل شالازیون

🔷پس از انجام جراحی شالازیون، مراقبت‌های بعد از آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که باید به آن توجه جدی داشت. معمولا پس از اینکه پانسمان روی جراحت را برمی‌دارید، با ترشحات خونی و رقیق داخل چشم و روی پانسمان  روبه‌رو خواهید شد.

🔷این ترشحات معمولا در چند روز اول پس از جراحی امری طبیعی است که جای نگرانی ندارد. مورد بعدی، مشاهده کبودی و ورم در ناحیه جراحی می‌باشد که تقریبا ۱۰ تا ۱۴ روز بعد بهبود می‌یابد و نیازمند مراقبت جدی نیست.

🔷 گاهی پزشک برای بیمار داروهایی نظیر استروئیدها یا آنتی‌بیوتیک‌ را تجویز می‌کند که پس از عمل مصرف کند؛ مصرف این داروها به بهبود سریع زخم‌ و کاهش التهاب‌های به‌وجود آمده بر اثر جراحی کمک می‌کند. درصورتی که بیمار پس از جراحی از درد ناحیه عمل شکایت داشته باشد، مصرف مسکن‌هایی همانند استامينوفن توصیه می‌شود.

رژیم غذایی مناسب بعد از جراحی شالازیون

رژیم غذایی مناسب پس از عمل شالازیون چشم، می‌تواند به سرعت بهبود و بازگشت به وضعیت عادی کمک کند. پس اطلاع داشتن از این رژیم غذایی، برای افراد مبتلا بسیار مفید و کارآمد خواهد بود؛ در ادامه به توضیح کلی درباره این رژیم  خواهیم پرداخت. در این وضعیت، مصرف آب و مایعات به میزان کافی بسیار مهم است تا از خشکی و تورم پلک بکاهد. معمولا به این افراد نوشیدن مایعات سالم، مانند آب معدنی توصیه می‌شود. مصرف مواد غذایی ضد التهاب، مانند ماهی‌های چرب (مانند ماهی سالمون)، مغز گردو و زیتون به عنوان منبع اسیدهای چرب امگا-3، می‌تواند به بهبود التهاب و تورم چشم‌ها کمک کند.

چرا کلینیک چشم دکتر وحید بیگی در ماهشهر؟!

پیشرفته‌ترین تجهیزات جراحی

بیش از 2500 جراحی چشم موفق

رضایت‌مندی بیماران

جدیدترین متدهای درمان

دکتر وحید بیگی جراح و متخصص چشم

عوارض مهم جراحی شالازیون

جراحی شالازیون چشم، یک روش درمانی مؤثر برای کاهش ورم پلک چشم است، اما همچون هر جراحی دیگر، احتمالا با عوارضی همراه می‌باشد. جراحی شالازیون یکی از عمل‌های ایمن محسوب می‌شود، اما به‌ندرت ممکن است عوارضی را ایجاد کند. گاهی براثر این عمل، عفونت و خونریزی به وجود می آید که نیازمند توجه و مراقبت جدی از محل زخم‌ است. این عوارض معمولاً به صورت موقت و در مدت کوتاهی بعد از عمل کاهش می‌یابند.

برخی افراد پس از جراحی احتمالا احساس درد، تنگی یا عدم راحتی در ناحیه چشمان خود کنند، البته این علائم به مرور زمان کاهش می‌یابند. از طرفی فرد ممکن است از حساسیت چشم‌ها تا چند هفته بعد از عمل رنج ببرد. گاهی افراد پس از جراحی تغییرات کوچکی در شکل چشمان خود مشاهده می‌کنند. این تغییرات معمولاً بسیار کوچک و به طور کلی به سمت بهبود یافتن است. تاری دید موقت، از دیگر عوارض این عمل خواهد بود که معمولاً به طور خود‌به‌خود برطرف می‌شود. در برخی موارد، پس از جراحی تغییرات کوچکی در رنگ پوست ناحیه چشم‌ها رخ می‌دهد؛ این تغییرات معمولاً موقتی هستند.

✔️نکته قابل تامل این است که شالازیون و ایجاد جوش بعد از آن با جوش آبله مرغان در چشم کودکان کامل متفاوت است.

سخن پایانی

جراحی شالازیون یکی از انواع عمل‌های تقریبا آسان مشکلات چشمی است که در آن، برشی در پشت یا جلوی پلک ایجاد می‌کنند. این جراحی به منظور رفع انسداد غدد چربی و خارج کردن ترشحات انجام می‌گیرد. برای گرفتن بهترین نتیجه از این جراحی، فرد باید از مراقبت‌های قبل و بعد از عمل را به خوبی رعایت کند. چشم حساس‌ترین عضو بدن است پس، بی‌توجهی و سهل‌انگاری در سلامتی آن، عوارض خطرناک و جبران‌ناپذیری را برای افراد به ارمغان خواهد آورد.

مشاوره حضوری با دکتر وحد بیگی در ماهشهر

اگر ساکن استان خوزستان از جمله شهرهای اهواز و ماهشهر هستید و برای جراحی شالازیون‌ قصد مراجعه به یک چشم پزشک خوب را دارید، می‌توانید به کلینیک دکتر وحید بیگی مراجعه کنید.

آدرس: ماهشهر ؛میدان امام،خیابان باهنر ،جنب عینک زایس

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا